7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Alt geçitler korku tüneli gibi

Bursa'da, Ankara Yolu üzerindeki alt geçitlerde aydınlatma sisteminin çalışmaması, vatandaşlara akşam saatlerinde korku dolu dakikalar yaşatıyor. 

Daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan ve daha sonra mahalli yönetimlere devredilen alt geçitler, bazı yerlerde dar merdivenleri, bozuk yolları ve en kötüsü lambaları yanmaması yüzünden vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Osmangazi Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Merinos önündeki alt geçit ışıl ışıl hizmet verirken, Ankara Yolu'ndaki alt geçitlerde de yenileme çalışmaları başladı. Ecem Düğün Salonu önündeki alt geçit Osmangazi Belediyesi tarafından müteahhide yenilettiriliyor. Ecem Düğün salonu önündeki alt geçitteki çalışma sebebiyle birçok vatandaş Numan Kaleli önü ve 100 metre batısındaki diğer iki alt geçidi kullanıyor. Ancak bu iki alt geçitte hiçbir aydınlatmanın bulunmaması yayaları akşam saatlerinde çok zor durumda bırakıyor. 

Refik Kurşunoğlu adlı vatandaş, belediye yetkililerini alt geçitleri köklü bir şekilde ele alınana kadar hemen aydınlatması gerektiğini söyledi. Kurşunoğlu, "Osmangazi Belediyesi'nin yenileme çalışmalarını görüyoruz. Bundan mutluyuz. Ancak 100 ve 200 metre ötesindeki iki alt geçidi akşamları kullanmak için cesaret sahibi olmak gerekiyor. Özellikle bayanların tek başına kapkaranlık ortamda karşıya geçmelerine imkan yok. Yakın bir zaman sonra bu alt geçitler de yenilenecek, ancak belediyenin tesisatcıları yarım saatlik bir çalışma ile 3 tane ampül takıp bu alt geçitleri korku tüneli olmaktan çıkartabilirler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?