7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Altepe, sanayicilere icraatlarını anlattı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) meclis toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yıllık icraatını sanayicilere anlattı. Toplantıda, BTSO'daki görevlerinden ayrılan Tolga Yücel'e ve Serhat Dosay'a hizmetlerinden dolayı plaket verilirken, Meclis Başkanı İlhan Parseker de 2007 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Görev süresince yaptığı hizmetler hakkında sanayicilere bilgi veren Recep Altepe, "Bursa her türlü cazibeyi içinde barındırıyor. Bursa son 30 yılda İstanbul'dan daha hızlı büyüdü. Böyle bir şehirde yaşamak ve hizmet etmek onurdur. Hızla büyüyen Bursamızını yaşanabilir olması için çalışıyoruz. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarımız da hızla devam ediyor. İlçemizde plansız alan yok. Yeni bir yerleşim alanının açılmasını da talep etmiyoruz. Bursa'da konuşulup yapılamayanları yapıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız projelerin içinden 200 tanesi tarihi ve kültürel mirasımıza yöneliktir. Büyük projeleri tek başımıza yapmak mümkün değil, o yüzden 300 tane proje ortağımız var. 50 milyon YTL bütçeyle Osmangazi'nin bugünkü bütçesini 181 milyon YTL'ye çıkarttık. Göreve geldiğimizde 13-14 milyon YTL yatırım yapabilirken, şimdi 100 milyon YTL yatırım yapabilecek duruma geldik. Osmangazi Belediyesi'nin tarihindeki kamulaştırmaların 16 katı kamulaştırma yaptık" dedi. 

Başkan Altepe, BTSO'nun 2.5 milyon YTL kaynak sağladığı Sümbüllü Bahçe Konağı hakkında da bilgi verdi. BTSO Başkanı Celal Sönmez ise "Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladım ve içim rahat etti. Başkan iyi ki bu çalışmaları yapıyor. Hayırlı olsun" diye konuştu. 

Daha sonra Sönmez ve Altepe arasında Sümbüllü Bahçe Konağı projesi için sözleşme imzalandı. Bu arada BTSO'daki görevinden ayrılma kararı alan Genel Sekreter Tolga Yücel'e ve Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Dosay'a hizmetlerinden dolayı Başkan Sönmez tarafından plaket verildi. 6 yıldır yaptığı görevinden mutlu bir şekilde ayrıldığını dile getiren Tolga Yücel, aldığım bayrağı hep ileri taşımaya çalıştığını, Türk ekonomisine elinden gelen katkıyı yaptığını söyledi. 2007 yılı faaliyetlerinin slaytlarla anlatıldığı toplantıda, Başkan Sönmez, Halk Bankası ile BTSO arasında yapılan mevduat kaynak desteğinın 30 bin YTL'ye çıkarıldığını, uygulamanın önümüzdeki yıllarda devam edeceğini açıkladı. 

Toplantının sonunda 2007 yılıyla ilgili tespitlerini üyelerle paylaşan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, tüm dünyanın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni Türk ekonomisiyle ilgili bir kurum olarak kabul ettiğini dile getirerek, "Bu kuruma üye olmaktan gurur duymamız gerekir. Dünyanın ticaret hacmi 2006 yılında 12 trilyon dolara ulaşmış. En büyük 100 ekonomik kurumun 51'ini şirketler, 49'unu devletler oluşturuyor. Dünya her geçen gün küreselleşiyor. Birçok şirket, devletlerden daha güçlü konuma geldi. Gelişmiş ülkelerin dünya GSMH'si içindeki payı yüzde 50'nin altına düştü. Ülke olarak rekabet gücümüzü korumak zorundayız. Şu anda yükselen ekonomilere sahip ülkelerin bulunduğu 1. Lig'de yer alıyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin bulunduğu Süper Lig'e çıkabilecek güce de sahibiz. Büyüme hızındaki tempo kaybı giderek daha da belirginleşiyor. 2007 yılındaki büyüme hızımız, 1950 ile 2001 yılları arasındaki büyüme hızıma geriledi. Bu ekonomideki durgunluğun göstergesidir. AB'nin GSMH'sini, ülkemizin yüzde 7.5'lik büyüme hızını muhafaza edebilirsek 2019'da yarısına, 2033'te de tamamına yetişiriz. Yüzde 4.5'lik bir büyümeyle ise 2050 yılında yarısına ulaşabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?