8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Altepe Balkanlar'da gönülleri fethetti'

Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'da yürüttüğü dostluk ilişkileri bütün Türkiye'ye örnek olurken, Kosova Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sadri Ferhati, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı hizmetlerle Balkanlar'da gönülleri fethettiğini söyledi.

Başkan Recep Altepe'yi makamında ziyaret eden Bakan Ferhati, "Kosova'da yaptığınız güzel hizmetler yalnızca Türkiye'de değil, Balkanlar'da da dikkatle izleniyor. Sizlerin Bursa'ya ve Balkanlar'a vereceğiniz daha çok hizmetler olduğunu düşünüyoruz. Bunun için yerel seçimlerde kalbimiz, desteğimiz sizinle olacak" dedi.

Bakan Ferhati'ye ziyaretinde Topluluklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Rıfat Krasniç ve Kardeş Belediye Mamuşa'dan Başkan Arif Bütüç eşlik etti. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ise Osmangazi Belediyesi'nce Mamuşa'ya yaptırılan belediye hizmet binasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyerek bunun için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kosovalı konuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Altepe, "Biz sizleri yabancı görmüyoruz, fırsat buldukça sizlerin misafiri oluyoruz. Sizleri de daha sık bekliyoruz" dedi.

Altepe, "Kardeş topluluklar olmamızın hakkını vermeliyiz" diyerek bugüne kadar yürütülen ilişkilerde önemli aşamaların kaydedildiğini anlattı. Kosova'da çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen Murat Hüdavendigar'ı anma gününün bu yıl üçüncüsünü kutladıklarını söyleyen Altepe, "Bu organizasyon, her geçen sene daha fazla sahipleniliyor. İlişkilerimizin bundan sonra da güçlenerek artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Altepe, Balkanlar'daki kardeş topluluklarla kurulan ilişkilerin hem Balkanlar hem de Türkiye için örnek olduğunu ifade etti. Kosova heyeti, Başkan Altepe'yi ziyaretin ardından belediye binasında incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Sukaypark'ta incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?