8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Altın Karagöz'de 22. yıl coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22.'si gerçekleştirilen ve 16 ülkeden 600 dansçı ve müzisyenin katıldığı 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' renkli görüntülerin sergilendiği kortej yürüyüşüyle başladı. Yarışmanın bu yılki sürpriz ülkesi ise bağımsızlığını yeni ilan eden Kosova oldu. 

Dünya ülkelerinin halk oyunları ekiplerini Bursa'da buluşturan 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' Atatürk Caddesi'ndeki kortej yürüyüşüyle başladı. Bu yıl 16 ülkeden 600 dansçı ve müzisyenin katıldığı yarışmanın korteji, renkli görüntülere sahne oldu. Setbaşı'ndan Altıparmak'a kadar olan yolu trafiğe kapatan polis, geçiş sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı vatandaşların dansçılarla hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekerken, cep telefonuyla gösterileri görüntülemeye
çalışanlar ise polise zor anlar yaşattı. 

Mehter takımının önderliğinde yürüyüşe başlayan 16 ekip, trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde vatandaşlara kısa bir dans ziyafeti sundu. Bursa'da kaldıkları sürede Kent Meydanı, Kent Müzesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Huzurevi, Kestel ve Güzelyalı'da da gösterilerini sergileyecek olan ekipler, 12 Temmuz Cumartesi günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 'Altın Karagöz' ödülü için yarışacak. Türkiye'nin ve Bursa'nın adını tüm dünyaya duyuran 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda bu yıl Güney Afrika, bağımsızlığını yeni kazanan Kosova, Meksika, İspanya, Ukrayna, Macaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Rusya Federasyonu'na bağlı Osetya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Uzak Doğu'dan Kore ve Tayvan ekibi yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?