7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Altın Karagöz'de 22. yıl coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22.'si gerçekleştirilecek 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', 7 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. 

Dünya ülkelerinin halk oyunları ekiplerini Bursa'da buluşturan 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', 7 Temmuz Pazartesi ile 12 Temmuz Cumartesi tarihleri arasında kentte barış ve kardeşlik rüzgarları estirecek. Bu yıl 16 ülkeden 600 dansçı ve müzisyenin katılacağı yarışmanın korteji, 7 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'da Heykel'de başlayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin özenle sahip çıktığı yarışmanın açılış töreni ise aynı gün, kortejin ardından Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak. Bursa'da kaldıkları sürede Kent Meydanı, Kent Müzesi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Huzurevi, Kestel ve Güzelyalı'da da gösterilerini sergileyecek olan ekipler, 12 Temmuz Cumartesi günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 'Altın Karagöz' ödülü için yarışacak. 

Türkiye'nin ve Bursa'nın adını tüm dünyaya duyuran 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda bu yıl Güney Afrika, bağımsızlığını yeni kazanan Kosova, Meksika, İspanya, Ukrayna, Macaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Rusya Federasyonu'na bağlı Osetya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Uzak Doğu'dan Kore ve Tayvan katılacak olup, yarışmacılar uluslararası jüriden en yüksek puanı almaya çalışacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?