7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Altınları alıp kaçan sahte gelin yakalandı

Bursa'da evlenme vaadiyle kandırdığı yaşlı şahıslar ile dini nikahı kıyan ve gerdeğe girmeden firar eden sahte gelin yeni damat adayı ile kapalı çarşıda alışveriş yaparken yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre Hayriye K. (44) 2007 yılında M.Ö (51) ile tanışarak evlenmek istedi. M.Ö evlenme hayali ile Hayriye K.'ya bin 500 YTL değerinde ziynet eşyası aldı. Dolandırıcı bayan ve M.Ö dini nikahı kıydıktan sonra gerdeğe girmek için eve gitti. Dolandırıcı gelin M.Ö'ye "Çok pis kokuyorsun. Git banyo yap" dedi. Damatın banyoya gitmesini fırsat bilen zanlı, ziynet eşyalarını cep telefonu ve 100 YTL parayı alarak evden kaçtı. 

İkinci olayda ise, zanlı Hayriye K., H.K (51) ile tanışarak evlenmek üzere anlaştı. 2 bin 350 YTL'lik ziynet eşyası aldıran genç bayan, H.K ile birlikte eve gitti. Hayriye K. sözde yeni eşine, "İmam getir, nikah yapalım' dedi. Bunun üzerine mağdur H.K yan odaya geçerek imama telefon açtı. H.K'nın yanından ayrılmasını fırsat bilen dolandırıcı bayan ziynet eşyalarını da alarak evden kaçtı. 

Üçüncü olayda ise A.A ile anlaşan Hayriye K. bu şahsa da 2 bin 500 YTL değerinde ziynet eşyası aldırarak, alışveriş yaptıkları kapalı çarşıda damadı kandırıp kaçmayı başardı. Son olayında M.M.A (52) ile evlenmek isteyen dolandırıcı gelin bu şahsıda kapalı çarşıya götürerek 250 YTL'lik alışveriş yaptırdı. 

M.M.A'nın yanından ayrılmak isteyen Hayriye K. çevrede pusu kuran güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Zanlının yanında yakalanan İsmet Ö'yü (32) ise damatlara "eniştesi" diye tanıttığı öğrenildi. Sahte enişte İsmet Ö'nün 6 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu açıklandı. 

Gözaltına alınan iki zanlı 'Dolandırıcılık' suçundan mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?