7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Ambalaj toplama' yarışması

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen "okullararası ambalaj toplama" yarışmasının ilk ayı sonuçlandı. Dereceye giren okullara hediyelerini takdim eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, geri dönüşüm bilincinin öğrencilik yıllarında aşılanması gerektiğini vurguladı. 

Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Ağaç yaşken eğilir düsturundan hareketle, okullarda başlatmış olduğumuz geri dönüşüm projelerimiz birçok belediye tarafından örnek alınıyor" dedi. 

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, cam, metal, plastik, kağıt ve karton türü ev atıklarını toplamayı hedefleyen yarışma ile minik yüreklerin genç zihinlerine geri dönüşüm bilincini aşılamayı hedefliyor. 

Harışmada her ayın sonunda dereceye giren okullara hediyeleri verilecek. Yarışmada dereceye giren okullara ödüllerini veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, birinciliği hak eden Bursa Ticaret ve Sanayi odası Lisesi'ne bilgisayar, ikinci olan Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'na yazıcı, üçüncü olan Yıldırım İlköğretim Okulu'na basketbol, futbol ve voleybol topu hediye etti. Ayrıca, anaokulları arasında birinci olan okula da 30 adet boyama kitabı hediye edildi. Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından geri dönüşüm maddelerinden oluşan defile gösterisi yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:11:49
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?