7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

‘Ana - Kız Okuldayız’ kampanyası

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 8 Eylül’de başlatılan, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği desteği ile valilik tarafından yürütülen ‘Ana - Kız Okuldayız’ kampanyası meyvelerini veriyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonundan gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde okuma yazma öğrenen kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle Bursa Valisi Şahabettin Harput’un elinden aldı. 

Vali Harput, ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’de okuma yazma bilmeyenlerin var olması çok üzücü. Fakat kabahat hepimizindir. Çevremizde okuma yazma bilmeyen birine rastladığımızda vaziyetin sorumluluğunu kendimizde aramalıyız” diye konuştu. 

Harput, ilk etapta 4 yıllık bir süreçle başlatılan kampanyanın okuma yazma bilmeyen bir kişi bile kalmayıncaya kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. Bursa’daki erkek nüfusun yüzde 4’ü, bayan nüfusunun ise yüzde 8’inin okuma yazma bilmediğine dikkat çeken Vali Harput, kampanyaya verilecek destekle okuma yazma oranını yüzde 100’e çıkarmak gerektiğini vurguladı. 

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, toplantıda ‘Bilginin Gücü’ konulu bir konuşma yaptı. Dünyadaki en büyük gücün bilgi olduğunu söyleyen Bulut, “Bilgi, kullanıldıkça artan yüksek kalitede bir güçtür. Bilgiye ulaşmak ve bilgiyi depolamak bizim elimizdedir” dedi. 

Toplantıda Merkez Ticaret Lisesi Müdürü Ferhat Karakaş ‘Zaman Yönetimi’, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğretmeni Recep Özkul da ‘Hızlı Okuma Teknikleri, Kitap ve Okumanın Önemi’ konularında bilgiler verdi. Bursa’da 8 Eylül’de başlayan ve bin 284 kişinin yararlandığı kampanya ile okuma yazma öğrenen kursiyerlerden Feride Ulus da toplantıda ‘Öğretmenim’ adlı şiiri okudu. Öğrencileri temsilen 8 kursiyere sertifikasının verildiği törende, okuma yazmayı yeni öğrenen Ulus’un şiirini herkes ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?