7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Ana-kız okuldayız' kampanyasına ilgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Ana-kız okuldayız" okuma ve yazma kampanyası için Bursa'da bin 29 kişi kayıt yaptırdı. 

Sosyo-ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, eğitim imkanlarından yararlanamayan, zorunlu öğretim çağını dolduran kız ve kadınlar başta olmak üzere okuma yazma bilmeyenlere yönelik başlatılan "Ana-kız okuldayız" kampanyasına başvurular sona erdi. Bursa'da kampanyaya başvuran kişi sayısının bin 29 olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, kursiyerler arasında 709 bayanın bulunduğunu söyledi. 320 erkeğin de kampanyaya katıldığını ifade eden Gülsar, "9 Haziran 2008 tarihinde başlayan kayıtlarımız, 5 Eylül 2008 Cuma günü noktalandı. 8 Eylül 2008 tarihinde aktif olarak başlayan kampanyanın belli düzen içinde yürütülmesini sağlamak için il genelinde kurullar oluşturuldu. Kampanyaya 709 kadın başvururken, kampanya için bin 500 adet afiş basıldı" dedi. 

Gülsar, gönüllü kurum ve kuruluşların işbirliğiyle il genelinde okuma yazma bilmeyenlerin tespitinin yapılacağını belirterek, kursiyerlere yönelik teşvik edici uygulamalar yapacaklarını söyledi. Her kursiyere Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz geçici ulaşım kartı çıkartılacağını kaydeden Gürsar, kursiyerlere karşılıksız kırtasiye yardımı da yapacaklarını ifade etti. Gürsar, "Kurs süresi boyunca eğitim alacak vatandaşları kurs sürekli gelmelerini sağlamak için teşvik yardımları yapacağız. Kampanya sonunda kursiyerlere sertifikaları verilecek. Hedef, okuma yazma bilmeyen vatandaşları topluma kazandırmak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?