7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Anadolu Markaları 2008' yarışması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Capital ve Ekonomist Dergilerinin, Finansbank Kobi Bankacılığı'nın sponsorluğunda düzenlediği 'Anadolu Markaları 2008' yarışması, Bursalı firmalara tanıtıldı. 

Küresel dünyada önemi giderek artan markalaşma bilincini tüm Türkiye'de yaymak için Capital ve Ekonomist Dergileri ile TOBB'un, Finansbank Kobi Bankacılığı'nın sponsorluğunda bu yıl 3.'sünü düzenlediği 'Anadolu Markaları 2008' yarışması, Bursalı firmalara tanıtıldı. Almira Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker, Altıncısı Bursa'da gerçekleştirilen 'Anadolu Markaları 2008' yarışmasının, İstanbul dışındaki illerde marka bilincini geliştirmeyi ve yerleştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. İllerdeki marka stratejilerinin, markalaşma yolunda ilerleyen başarı öykülerini bir araya getirilip ödüllendirilmesinin ve böylece diğer kuruluşlarda model oluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Parseker, "Bu toplantılarda imalat, ticaret, hizmet ve tarım alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların temsilcileriyle ekonomideki son gelişmeler ve Finansbank'ın sektörel bankacılık çözümleri paylaşılıyor. Anadolu Markaları 2008 yarışması ise Anadolu'da faaliyet gösteren şirketlerin markalaşma alanındaki başarılı örneklerini ödüllendirerek, konuya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Şirketlerin yarışmaya katılabilmesi için İstanbul dışında imalat, ticaret, hizmet ve tarım alanlarında faaliyet göstermeleri, en az 25, en fazla 250 kişi istihdam etmeleri, patent ve marka başvurusunda bulunmuş olmaları gerekiyor. Yarışmanın sonunda kendi sektörlerinde birinci olacak firmalardan birer kişi Brand Finance tarafından Londra'da düzenlenecek 'Marka Danışmanlığı' konferansına gönderilecek. Kategorilerinde ikinci ve üçüncü olacak firmalara ise aynı eğitim İstanbul'da verilecek" dedi. 

Katılım başvuruları 2 ay önce başlayan yarışmaya katılacak şirketlerin, 30 Haziran'a kadar www.anadolumarkalari.com sitesine başvuru yapmaları gerekiyor. 'Anadolu Markaları 2008' başlıklı toplantılar dizisi Bursa'nın ardından Denizli ve Konya ile devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 11:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?