8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

ANAP seçimlere tek başına girecek

Anavatan Partisi (ANAP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Efe, parti olarak tek başına yerel seçimlere gitme kararı aldıklarını belirterek, "ANAP, 3 yıl sonra iktidarın yegane alternatifi olacaktır" dedi.

Kültürpark içerisinde bulunan Özgen Çay Bahçesi'nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, ANAP MKYK Üyesi Orhan Efe'nin yanı sıra İl Başkanı Ahmet Kömbe, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, MHP İl Başkanı Arif Demirören, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar ve çok sayıda parti teşkilatı üyesi katıldı. Programda ilk önce ANAP Orhangazi İlçe Başkanı Halil Uysal bir konuşma yaptı.

Ardından söz alan Parti MKYK Üyesi Orhan Efe, yerel seçimlerine kısa bir süre kala partiler arası ittifak konusunun sık sık gündeme geldiğini belirterek, 10 gün önce MKYK üyeleri ile gerçekleştirilen toplantıda yerel seçimlere tek başına gitme kararı aldıklarını söyledi.

Ortaklığın karşılıklı dengesizlik oluşmaması koşulunda kurulabileceğini kaydeden Efe, "Şimdiye kadar biz gereken hoşgörümüzü gösterdik. Geçtiğimiz genel seçimlerdeki duruma bir kez daha düşmemek için Anavatan Partisi olarak seçimlere tek başımıza gitme kararı aldık. Ama bu gelecek olan önerilere kapalı olduğumuzu söylemez. Ortaklık kurulabilir. Fakat bu ortaklık karşılıklı dengesizlikler oluşturmamalıdır. Yerel seçimlerde iddialıyız. Partimiz 3 sene sonra iktidarın yegane tek alternatifi olacaktır" dedi.

ANAP İl Başkanı Ahmet Kömbe ise 2007 yılındaki genel seçimlerin ardından morallerini bozmadıklarını ifade etti. Parti üyelerinin yılgınlığa düşmemesi gerektiğini söyleyen Kömbe, "Seçimlerde var olduğumuzun devamını sağlayacağız. Çekim merkezi olmak zorundayız. İlk önce hedef yerelden başlamak olmalıdır. Bunu da yapacak güçteyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 14:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?