7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ani hava değişimi hasta etti

Kış aylarıyla birlikte nezle, üst solunum yolu ve solunum yolu enfeksiyonlarındaki ciddi artış ebeveynleri kara kara düşündürürken, çocuk hastalıkları uzmanlarının işlerini yoğunlaştırdı.

Bursa'da Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne 17 günde 30 bini aşkın çocuk müracaat etti.

Çekirge Çocuk Hastanesi'nin birleşmesi ile özel dal hastanesi olarak Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi olan Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 9 günlük bayram tatili süresini de kapsayan son 17 günde toplam 31 bin 11 hastanın ayakta tedavileri yapıldı. Bu hastaların 17 bin 622'si acil polikliniğe başvururken, 13 bin 389 hasta da normal polikliniğe müracaat etti.

Çekirge yerleşkesi (Eski Çekirge Çocuk Hastanesi) ile Özlüce'de bulunan merkez binadaki acil servislerin 24 saat boyunca açık olduğunu dile getiren hastane yönetimi, kış aylarının gelmesiyle birlikte hasta yoğunluğunun arttığını bildirdi.
Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İsmail Özcan, havanın soğuması nedeniyle nezle, üst solunum yolu ve solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını söyledi.

Ayrıca yatan hasta sayısında da kışla birlikte artış olduğunu ifade eden Özcan, son 17 gün içerisinde acile başvuran hastaların 424'ü yatırılırken, normal polikliniklerden 530 hastanın yatışının yapıldığını ve Çekirge yerleşkesi ile birlikte 350 yatak kapasitesine sahip olmalarına rağmen yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

Acil servise günde bin ile bin 400 arasında hastanın başvurduğunu kaydeden Özcan, büyük çoğunluğu acil statüde olmayan hastaları da geri çevirmediklerini belirtti. Acil olmayan başvuruların yoğunluğa yol açtığını belirten Özcan, durumu gerçekten acil olan hastalara müdahalede sorun yaşanmaması için hastaların mümkün olduğu kadar gündüz polikliniklerine başvurmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:02:59
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 13:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?