7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ankara Yolu ölüm tuzağı

Bursa'da orta refüj sulama sistemi düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde, tel örgülerin kaldırıldığı Ankara Yolu'nda hızlı trafiğe rağmen yolun karşısına geçmek isteyenler, hayatlarını ortaya koyuyorlar. 

Ankara Yolu'nda eski hal önünde, yolu bölen ve yayaların geçişini engelleyen tel blokların, modern görünüm için kaldırılması, 3 kişinin hayatını kaybetmesine çok sayıda vatandaşın da yaralanmasına yol açtı.

ESTETİK Mİ İNSAN HAYATI MI

Özellikle yaşlı ve çocukların alt ve üst geçitleri kullanmayarak elinde bastonu ile yola çıkması, 4 şeritte hızla akan trafikte sık sık kazaların yaşanmasına sebeb oluyor. Bir ay içerisinde 3 ölümlü kazanın meydana geldiği eski hal önünde, hergün yayaların sebebiyet verdikleri maddi hasarlı kazalarda yaşanıyor.Kontrolsüz bir şekilde yola çıkan vatandaşlara çarpmamak için frene yüklenen araçlara mutlaka başka bir araç çarpıyor. Bölge esnafı her gün acı fren sesi duymaktan psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, "Belediyenin peyzajcıları haklı olarak ortada çirkin görüntü oluşturan tel blokları kaldırdılar. Ancak bu bölgedeki vatandaşlarımız araçları kontrol etmeden kendisini yolun ortasına atıyor.Her gün ölümlü, yaralamalı kaza yaşıyoruz. Hiç olmazsa, yayaya çarpmamak için fren yapan araçlar çarışıyor. Bu bölgede daha fazla can kaybı olmadan Numan Kaleli önünde olduğu gibi tel bloklar devam ettirilerek yol kapatılmalıdır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?