7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Anne katiline ‘akıllı’ raporu

BURSA’da, internette düzenlediği ‘annemi nasıl öldürürüm?’ anketinden sonra, en çok oy alan öldürme şekline göre, annesi Asiye F.’yi boğarak öldüren, daha sonra da cesedini parçalara ayırıp çöp poşetine koyarak denize atmak isterken yakalanan 17 yaşındaki M.F.nin, akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin doktor raporu verildi.


Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten annesini öldürmek’ suçundan ‘Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle hakkında dava açılan M.F.’nin yargılanmasına bugün devam edildi. Çıktığı ilk duruşmada mahkeme kararıyla Devlet Hastanesi’nde akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için kontrole gönderilen M.F. ile ilgili verilen raporda, akli melekelerinin yerinde olduğu belirtildi. Mahkemeye ulaşan bu rapora Cumhuriyet Savcısı ve M.F.’nin Avukatı Metin Uzun itiraz edip, sanığın Adli Tıp Kurumu’nda yeniden muayene edilmesini istedi.


Sanık M.F.’nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda muayene edilmesi talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için Ocak ayına ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 14:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?