7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Anne katiline miras verilmeyecek

Bursa'da, annesini boğarak öldürdükten sonra satırla cesedini parçalara ayırıp denize atmak isterken yakalanan geç hakkında ablalarının açtığı mirastan men davasının görülmesine başlandı.

İnternet üzerinden "Annemi nasıl öldürebilirim?" şeklinde anket düzenleyip, annesi Asiye F.'yi (46) boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırarak koyduğu çöp poşetleriyle denize atmak isterken yakalanan 17 yaşındaki M.F. hakkında açılan mirastan men davasının görülmesine başlandı. Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya davalı sanık M.F. ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrenim gören davacılar S.F. ve N.F. katılmadı.

Davalı M.F.'nin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki cinayet dosyasından tutuklu olarak yargılandığını belirten davalıların vekili avukat Bilgen Şentürk Saraç, "Medeni Kanun'un 578. maddesinde, 'miras bırakanı kasten öldüren kişinin varis olamayacağı' belirtilmiştir. M.F.'nin 3 bin 200 YTL'lik payına tedbir koyulsun. Onun mirastan men edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme, 2. Ağır Ceza Ceza Mahkemesi'ndeki cinayet dosyasının celp ve tetkikine karar vererek, duruşmayı erteledi.

S.F. ve N.F., öldürülmeden önce özel bir konfeksiyon firmasında çalışan annelerine ödenmesi gereken tazminatta 4'te 1 payı bulanan kardeşlerinin mirastan mahrum edilmesi için dava açmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?