8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Anne katiline müebbet istemi

BURSA'da öz annesi 46 yaşındaki Asiye F.'yi öldürüp cesedini satırla 13 parçaya ayıran 17 yaşındaki M.F., yarın ilk duruşmada yargıç karşısına çıkarılıyor.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen tutuku M.F., annesini öldürmeden önce internette düzenlediği, şıklarında yöntemlerini de oylamaya sunduğu ‘Annemi nasıl öldürebilirim?’ anketiyle kamouyunu şoke etmişti.

3 ay önce meydana gelen olayda, vahşice öldürdüğü annesini parçalara ayırıp koyduğu poşetleri denize atmaya hazırlanırken, arkadaşlarının ihbarı üzerine yakalanıp tutuklanan M.F.'yle ilgili dava Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkamesi'nde yarın başlıyor. Davayla ilgili iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, sanık M.F. hakkında, ‘Bir insanı kasten öldüren kişi ömür boyu hapisle cezalandırılır’ hükmünün nitelikli hallerini içeren TCK'nın 82'inci maddesinin a bendindeki tasarlayarak, b bendindeki canvarca hisle veya eziyet çektirerek ve d bendindeki üstsoy ve altsoydan birine ya da eş veya karşdeşe karşı suçları işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isterken, duruşmaya M.F.’nin kardeşleri ile TIR şoförlüğü yapan ve Belçika’da bulunan babası Halil F.’nin da katılması bekleniyor.

Olay, geçen 28 Mayıs Pazartesi Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi, Hamitler Mahallesi Nergiz Sokak'ta meydana gelmişti. Ayrı yaşadığı eşi Halil F. Belçika'ya yerleşen, kızları 25 yaşındaki Selda ile 20 yaşındaki Narin de Ankara'da ODTÜ'de okuyan tekstil işçisi Asiye F., oğlu M.F.'nin kurbanı oldu.

Babasının evi terketmesi, ablalarının da Ankara'ya gitmesi üzerine annesiyle birlikte kalan M.F., lise birinci sınıfta iki yıl üst üste kaldığı için geçen yıl okuldan atıldı. Tekstil fabrikasında çalışan annesinin hem üniversitede okuyan kızlarının eğitim giderini hem de evin geçimini karşılamakta zorlandığı için M.F. de Uludağ yolunda bir çay bahçesinde garsonluk yapmaya başladı.

İş dışında kalan zamanının çoğunu internet kafede geçiren, Finlandiyalı rock müzik grubu HIM’in solisti Ville Valo'nun hayranı olan M.F., saçlarını kırmızıya boyattı, tırnaklarına siyah ve kırmızı ojeler sürdü ve onun gibi giyinmeye başladı. İnternette bir arkadaşlık sitesinde grup kuran M.F., bu sitede ‘Annemi nasıl öldürebilirim?’ başlığı altında (a) bıçakla, (b) boğarak, (c) tabancayla, (d) zehirleyerek seçeneklerinin yer aldığı anket düzenledi.

İnternet kafade tanıştığı arkadaşlarıyla Satanist gruba katıldığı uyuşturucu kullandığı ileri sürülen M.F., evdeki eşyaları satmasına karşı çıkan annesi Asiye F. ile sık sık tartışmaya başladı.

Pazartesi akşamı eve gelen M.F., annesi Asiye F.'yi ziyaretine gelen bir yakınıyla sohbet ederken buldu. Bu kişinin ayrılmasıydan sonra evde yalnız kalan anne- oğul arasında yine tartışma çıkınca M.F., tıpkı internette düzenlediği anketteki gibi korkunç cinayeti işledi. Önce eline geçirdiği bıçağı Asiye F'ye peşpeşe saplayan M.F., ardından annesinin tüm yalvarmalarına karşın boğazını sıkarak öldürdü.

CESEDİ 13 PARÇAYA AYIRDI

Cinayettin sonra annesinin cesedini sürükleyerek banyoya götüren M.F., dışarı çıkıp buluştuğu okuldan arkadaşı 17 yaşındaki S.E.K.'ye anlattı. Ardından eve dönen ve yatıp uyuyan M.F., salı günü hiç bir şey olmamış gibi çalıştığı çay bahçesine gitti. İşten öğle saatlerinde ayrılan M.F., iki bıçak satın alarak eve geldi.

Kurban Bayramı'nda kestikleri hayvanın etini parçalamak için evde bulunan satırı da yanına alan M.F., annesinin başını, gövdesini, kollarını, bacaklarını 13 parçaya böldü. Ceset parçalarını çöp torbalarına koyarak, akşam gizlice götürmek üzere inşaat halindeki evlerinin ikinci katına çıkaran M.F., kan gölüne dönen evi de satın aldığı 5 litre parfümlü deterjanla yıkadı. Anne katili M.F., evden kan kokusunun çıkmaması üzerine spreyde sıktıktan sonra yine hiç bir şey olmamış gibi arkadaşlarıyla buluşmak üzere internet kafeye gitti.

ARKADAŞI POLİSE İHBAR ETTİ

Buluştuğu arkadaşları S.E.K., S.B. ve kimliği gizli tutulan bir kıza, annesini öldürüp parçalara ayırdığını anlatan M.F., torbalara koyduğu cesedi götürüp denize atmayı düşündüğünü söyledi ve onlardan yardım istedi.

Bu sırada arkadaşlarından biri ona sezdirmeden internet kafeden çıkıp yakındaki Emek Polis Merkezi’ne gitti ve ihbarda bulundu. Hemen internet kafeye gelen polis ekibi, M.F.’yi gözaltına aldı, daha sonra tutuklandı. Annesini öldürdükten sonra cep telefonuyla parçalanmış cesedi görüntüleyip internette yayınlamak istediği de öne sürülen M.F., polise verdiği ifadesinde, cinayet gününün şöyle anlatmıştı:
“Annem sürekli benden yakınıyordu. Olay gecesi evde banyo yapıyordum. Ziyaretimize gelen dayıma, ‘Bu çocuk, beni çıldırtıyor. Artık ona dayanamıyorum. Bir gün ya o beni öldürecek veya ben onu’ dedi. Bu sözler çok zoruma gitti. Dayım ayrıldıktan sonra mutfakta fritözü kullanmak istedim. Annem, ‘Yağ damlar’ diyerek bana bağırdı. Üzerime yürüdü. Elinde bıçak vardı. Elindeki bıçağı alarak karnına sapladım. Can çekişiyordu. Bu kez boğdum. Cesedini ise bir gün sonra parçaladım. Amacım poşetleri denize atarak kurtulmaktı.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?