7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Anne köpeğin büyük fedakarlığı

Bursa'da anneleri ölen 3 yavru kediye, daha önce ölümden dönen bir köpek sahip çıktı. 9 yavrusuyla birlikte kedileri de emziren köpek, görenleri hayrete düşürdü. 

Edinilen bilgiye göre, anneleri ölen 3 yavru kediye, 1.5 yıl önce ayağı kırılınca ölüme terk edilen bir köpek sahip çıktı. 9 yavrusu bulunan Terrier cinsi köpek, yavru kedileri emzirerek büyüttü. Üvey annelik yaptığı yavru kedilerin, kulübesinde bulunan kendi yavrularıyla kalmasına izin veren Lindy, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Sütten kesilecek derecede büyüyen kediler ise yavru köpeklerle oyunlar oynayarak, dostluk örneği gösterdi. Anne köpek, yavrularından ayrı tutmadığı kedilere de şefkat
göstererek oyunlar oynadı. Ezeli düşman olan kedilerle köpeklerin bu halini görenler ise hayrete düşürdü. 

Lindy'i, 1.5 yıl önce ayağı kırık halde bulduğunu ifade eden bir mağaza yöneticisi Tamer Fidan ise, "Veterinere götürerek ayağını alçıya aldırdım. Herkes ölecek diye bakarken, o sağlığına kavuştu. Geçen sene de ölüme terk edilen 'Kızım' adlı bir kediyi yine o büyüttü. Yiyecekleri görerek gelen başka kedileri, bırakın yavrularının yanına terasa dahi yaklaştırmıyor. Havlayarak saldırıp, hepsini kovuyor" dedi.
Ezeli düşman olan kedi ve köpeğin bu halinin insanlara örnek olması gerektiğini ifade eden Fidan, "Zamanında ölüme terk edilmişti ve ona ben sahip çıktım. Sanırım bana olan vefa borcunu ödüyor. Kedi yavrularına ben emzirmesine izin verdiğim için ses çıkarmıyor. Özellikle yavru kedilere sempatisi var. Kendi yavrularıyla kedi yavruları arasında ayrım yapmıyor. Sanki kedilere daha çok ilgi gösteriyormuş gibi geliyor bana. Aramız çok iyi. Çok uysal ve söz dinleyen bir hayvan. Bu durum herkese örnek olmalı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 12:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?