7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Arkadaş katili hakim karşısında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, cezaevi arkadaşını tahliye olduktan sonra tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı. Cinayete azmettirmekle suçlanan 2 tutuksuz sanık ise haklarındaki iddiaları yalanladı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi talep edilen tutuklu sanık E.K. (25) ile azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan keresteci H.A. (40) ve restoran işletmecisi E.K. (41), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Cezaevi arkadaşı Muhittin Baydur'u (48) tahliye olduktan sonra öldürdüğü iddia edilen ve hem karakol hem de savcılıkta susma hakkını kullanan sanık E.K., cinayetle ilgili ilk kez konuştu.

Cinayeti kimsenin azmettirmesiyle işlemediğini ifade eden E.K. fırıncılık yaptığını belirterek, "Olay günü düğün vardı. O yüzden alkol aldım. Yürürken bir araba tarafından takip edildiğimi fark ettim. Bir süre sonra arabadan inen eski cezaevi arkadaşım bana, 'Sen burada ne arıyorsun?' diyerek küfretti.

Bir şey olmamış gibi yoluma devam etmek istedim. Bu sırada arkamdan ateş edince ben de kaçmaya başladım. Kaçarken de silahımı ateşledim. Sonra polisler beni cinayet işlediğim gerekçesiyle aldı. Ben kimin vurulduğunu görmedim" ifadelerini kullandı.

Azmettirmekle suçlanan keresteci H.A. ve restoran işletmecisi E.K. ise haklarındaki iddiaları yalanladı. Dava, kocası öldürülen D.B.'nin talimatla İnegöl Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alınması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?