7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Arkadaş katili hırsıza ömür boyu hapis

BURSA’da, çaldığı kasayı açmak için kendisine getiren arkadaşı 27 yaşındaki Nihat Sevinç’i, kasa boş çıkınca boğarak öldürüp, cesedini gömen 25 yaşındaki Mustafa Kemal Saygı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, aynı suçtan yargılanan Önder Akpınar’ın beraatine karar verirken, hakkında delilleri yok etmek suçundan dava açılmasına karar verdi.

Bursa’da 2005 yılında meydana gelen olayda, Mustafa Kemal Saygı, İnegöl’den çaldığı kasayı açması için kendisine getiren Nihat Sevinç’i, kasa boş çıkınca “Sen bizimle dalga mı geçiyorsun” diyerek yanında bulunan Önder Akpınar’ın yardımıyla boğarak öldürmüştü. Saygı ve arkadaşı, Sevinç’in cesedini daha sonra Avdancık Köyü’nde boş bir araziye gömmüşlerdi.

Bu cinayetle ilgili soruşturma sürerken Önder Akpınar 2007 yılında hırsızlık suçundan yakalandı. Akpınar sorgusunda Sevinç'in öldürülmesi olayını anlatırken, ikinci bir cinayeti de itifa etti. Sevinç cinayetiyle ilgili olarak Mustafa Kemal Saygı da yakalanarak tutuklandı.

Nihat Sevinç’i öldürdüğü iddiasıyla hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan yargılanan Mustafa Kemal Saygı ile arkadaşı Önder Akpınar’ın yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Saygı’ya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme, cinayet suçundan beraatine karar verdiği Akpınar için, suç delillerini yok etmekten hakkında dava açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İKİNCİ CİNAYET

Önder Akpınar’ın sorgusunda ortaya çıkan ikinci cinayetin yargılaması ise sürüyor. Akpınar'ın sevgilisi olan Mine Motorcu’nun, 1500 YTL kredi kartı borcunu ödemesi için cinsel ilişkiye girdiği patronu Özkan Kapsan’ı, sevgilisi Akpınar ile Erdal Kara'ya öldürttüğü belirlendi. 2006 yılında Demirtaş Beldesi'nde pusu kuran Akpınar ve arkadaşı Kara, tabancayla Kapsan'ı öldürdü. Akpınar'ın itirafları üzerine Mine Moturcu ve Erdal Kara ile Yunus Kontaş ile İsmail Donan da yakalandı. Kontaş ile Donan bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu dava ile aralarında Akpınar'ın da bulunduğu sanıkların yargılanmasına 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?