7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Arkadaşlarından Gizem'e son görev

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen kazada 15 yaşındaki lise öğrencisi Gizem Başusta'nın hayatını kaybetmesi, sınıf arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu. Arkadaşları Gizem'in mezarını çiçeklerle donattı.

Edinilen bilgiye göre Akhisar-Gelenbe yolunda, asker götüren Mustafa Müslümoğlu (31) idaresindeki 16 GN 636 plakalı otomobil, asker olan oğlunun ziyaretinden dönen İdris Başusta'nın kullandığı 16 U 0872 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kaderin Bursalı iki asker ailesini ölümle buluşturduğu kazada Mustafa Müslümoğlu, eşi Zehra Müslümoğlu, Bayram Budak, Ali Budak ve Fatma Budak ile diğer araçtaki İdris Başusta, eşi Ayten (42) ve kızı Gizem hayatını kaybetti.

Atatürk Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gizem Başusta'nın ölümü, sınıf arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu. Gizem'in Hamitler'de bulunan mezarını ziyaret eden yaklaşık 30 öğrenci, arkadaşlarının kabrine çiçek bırakarak dua etti.

Gözyaşlarına hakim olamayan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı. Trafik terörüne mesaj vermek için mezarlığa gelen öğrenciler, Gizem'in fotoğrafını mezarlığa bıraktı. Gizem Başusta'nın deli dolu bir öğrenci olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Faruk Abak, "Mukadderat, takdir. Trafik terörü can yakmaya devam ediyor. Yetkililere çok önemli mesajlarımız var. Artık canlar gitmesin. Tedbir alınsın. Arkadaşlarına sabırlar diliyorum, yapacak bir şey yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fulden delioğlu IP: 88.246.25.xxx Tarih : 21.12.2008 19:59:06

seni hiç unutmayacağız gizem