7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Asfaltlama çalışmaları başladı

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) şebeke yenilemek için 10 Ocak'ta çalışma başlattığı Cumhuriyet Caddesi'nde, TEDAŞ, Bursagaz ve Telekom gibi kuruluşların da altyapı çalışmalarını bitirmeleri ile asfaltlama çalışmaları başladı. 

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 ay olarak planlanan çalışmalara esnafın yaya kaldırımlarının genişletilmesi talebi ile birlikte, ışıklandırma direkleri ve tretuar yenileme çalışmaları da dahil oldu. 

Alt yapı düzenlemeleri bir taraftan yürütülürken, Dörtyol girişinden de kaldırım taşlarının döşenmesine bir hafta önce başlandı. Ekiplerin hızlı ve koordineli çalışma örneği sergilediği Cumhuriyet Caddesinde, asfaltlama çalışmaları hafta sonu başlatıldı. İşciler asfalt yapılan bölgelerde de rögar kapaklarını sıfır hata ile yerleştirmek için, menfez betonlarını ayarlıyorlar. Esnaf belediyenin kaldırımları iki tarafta 1.5 metre genişletmesinden memnun olurken, zabıta yetkilileri de işyerinin önüne esnafın fazla malzeme çıkartmaması konusunda ikazlarda bulundu. Çarşıda yoğun yaya trafiğinde vatandaşlar 4 metreyi aşkın kaldırımlarda rahatlıkla yürüyebilecek. 

Öte yandan Ulaştırma Koordinasyon Kurulu da (UKOME) cadde esnafının araç trafiğine kapatılma talebini kabul etmemişti. Ancak 2 şeritli çalışacak caddede araçların yol alacağı alan 6 metre 50 santime daraltıldı. Trafik yavaş seyrettiği için caddede iki aracın yan yana yol almasında bir sıkıntı yaşanmaması bekleniyor. Cumhuriyet Caddesi'nin belirtilen süreden 10 gün önce 31 Mart tarihinde ulaşıma açılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 10:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?