7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aşık olup kaçırdı intikam için öldürdü

Bursa'da kaçırdığı dini nikahlı eşi yüzünden amcası öldürülen genç, eve dönüş yolunda tartıştığı eşini kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

Polise teslim olan katil zanlısı, amcasının öldürüldüğünü televizyondan duyunca evlerine dönmeye karar verdiklerini, ancak yolda dini nikahlı eşiyle tartışınca cinayeti işlediğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 18 yaşındaki Kimya K. ile 27 yaşındaki Ceyhun Ö., 4 ay önce kendi istekleriyle kaçtılar. Dini nikahlı eşini babasının Hacıvat Mahallesi'ndeki evine getiren Ceyhun Ö., genç kadına bir tartışma sırasında tokat atıp dövdü. 20 gün önce baba evine dönen Kimya K., 3 gün önce eşi Ceyhun Ö. ile Beyazıt Mahallesi'ndeki pazarda karşılaştı.

Eşini ikna eden genç, tekrar birlikte kaçmaya karar verdiği eşini Yalova'ya götürdü. Ancak 2 gün önce kaçırılan kadının ailesinin Ceyhun Ö.'nün yakınlarından kızın yerini sorduğu, tartışma sonucu Ceyhun Ö.'nün amcası Şaban Ö.'nün genç kadının yakınlarınca öldürüldüğü ortaya çıktı. Yalova'da kalan Kimya K. ve Ceyhun Ö., bu haberi televizyonda görüp Bursa'ya dönmeye karar verdiler.

Dün gece eşiyle Yüksek İhtisas Hastanesi yakınlarında otobüsten inerek Hacıvat Mahallesi'ndeki evlerine giden Ceyhun Ö., dini nikahlı eşiyle tartışmaya başladı. Ölen amcasına küfrettiği iddiasıyla eşinin başına bir el ateş eden Ceyhun Ö., daha sonra da şarjördeki bütün mermileri boşalttı.

Olayın ardından Yıldırım Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu'na teslim olan Ceyhun Ö.'nün, "Amcamın öldürüldüğünü eşime söyledim. Bu cinayeti de dini nikahlı eşimin yakınları işlemiş. Eşim bana, 'Benim kardeşim kimseyi öldüremez' dedi. Ölen amcam için, 'Ölürse ölsün' diyerek küfretti. Bunun üzerine sinirlerime hakim olamayıp, yanımda taşıdığım silahla kafasına ateş ettim, yere düşmesinden sonra da mermiler bitene kadar ateş ettim" dediği öğrenildi.

El sıvapları ve parmak izi alınan Ceyhun Ö.'nün sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Öte yandan dün mahkemeye sevk edilen ölen Kimya K.'nin babası ve bir yakını, Şaban Ö.'nün öldürülmesi olayından tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 14:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?