7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aşık ve şairler yarışacak

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen '4. Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni'nde, 15 ülkeden 110 yarışmacı 4 gün boyunca hünerlerini sergileyecek. 

Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni' açılış toplantısıyla başladı. 4 gün boyunca sürecek şölende, 15 ülkeden 110 aşık ve şair bir biriyle yarışacak. Dereceye girenlerin ödüllendirileceği şölenin final gecesinde Bedirhan Gökçe de sahne alacak. Şölenin açılış toplantısında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, aşıklık geleneğinin gelecek kuşaklara aktarılması için büyük bir organizasyona imza attıklarını belirtti. Hedeflerinin, Türk dili
ve sanatına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Keskin, şölene olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydetti. 

Yarışmaya Türkmenistan'dan katılan Sadık Berdi kısa bir gösteri yaparken, toplantı sonunda şölene katılan ülkelerden gelen konuklar Başkan Keskin'e çeşitli hediyeler verdi. Başkan Keskin'e, Özbekistan'dan gelen heyet yöresel kıyafet olan çapan giydirdi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şair olan dayısı Abdullah Satoğlu da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 20:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?