7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aşırı yağışlar heyelana yol açtı

Bursa'da dün geceden bu tarafa etkili olan sağanak yağış, şehirde ulaşım başta olmak üzere hayatı felç etti. 

Uludağ yamaçlarından büyük taşların ve toprak kütlelerinin kayması neticesinde bir ev yıkılırken, bölgedeki 6 ev boşaltıldı. Ayrıca Panayır, Dikkaldırım ve Ankara yolunun alt mahallelerinden yüzlerce su baskını ihbarı yapıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin Pınarbaşı'nda yaptığı incelemeler sonucunda bölgedeki evlerin can güvenliği açısından tahliyesi kararlaştırıldı. Fatma Arslan'a ait evde duvar göçükleri ve yoğun su alması sebebiyle ciddi hasar meydana geldi. Komşuları Mevlide Gökbayrak, Latife Barışıkgil, Ali Barışıkgil, Saniye Şimşek, Seher Özdemir, Saime Yörü'ye ait evler de boşaltıldı. Vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi'ne defalarca müracaat etmelerine rağmen üst kısımlarda yeterli tedbirlerin alınmadığını öne sürdüler. 

Evi çöken Fatma Arslan, "Sabah okula gidecek çocuğuma kahvaltı hazırlamak için kalkmıştım. Büyük bir gürültü ile duvar çöktü. Çocuğumu zor kurtardım. Kendimizi pencereden dışarı attık. Belediye yetkilileri bizi hiç uyarmadılar" dedi. Bölgeden yağmur kesilene kadar tedbir olarak bütün vatandaşlar uzaklaştırıldı. 

Belediye yetkilileri de bölgenin riskli olduğunu binaların kaçak yapıldığını belirterek, sürekli vatandaşların uyarıldığını söylediler. 

Dün geceden beri kentte metrekareye 42 kilogram yağış düştü. İtfaiye ve polis ekipleri, Panayır, Dikkaldırım, Ertuğrulgazi bölgelerinde su baskınlarına karşı görev yaptılar. Bursa-İzmir yolu üzerindeki batçık kavşaklar ve alt geçitler başta olmak üzere birçok sokakta su baskınları yaşandı. İtfaiye ekipleri motorpompalarla birçok binanın bodrum ve zemin katından su tahliyesi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?