8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

At arabacılarından eylem

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çalışmaları yasaklanan at arabacıları eylem yaptı. 

Belediye encümeninin Ekim 2007'de aldığı karar doğrultusunda şehir içerisinde at arabacılığı yapılması ve her çeşit hayvan beslenmesi yasaklanmış, ilgililere 31 Aralık 2007 tarihine kadar hayvanlarını ve ahırlarını şehir dışına taşımaları için süre tanınmış, daha sonra bu mühlet 1 Nisan 2008 tarihine kadar son kez uzatılmıştı. Uzatma süresinin sona ermesiyle belediye önünde toplanan bir grup at arabacısı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşmek istedi. Aktaş'la görüşemeyen at arabacıları, "Başkanla görüşmeden bir yere gitmeyeceğiz" diyerek belediye önündeki park alanında beklemeye başladı. 

At arabacıları, "Namusumuzla ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Ne yapalım, hırsızlık mı yapalım?" diyerek sıkıntılarını anlattılar. 55 yıldır İnegöl'de at arabacılığı yaptığını ifade eden Sebahattin Lekesizgöz, İnegöl'de şu anda 100 kişinin at arabacılığı yaparak çoluk çocuğunun rızkını kazandığını kaydetti. 

Eğer at arabacılığı yasaklanıyorsa, o zaman kendilerine iş verilmesini isteyen Lekesizgöz, "Avrupa'da polisler görevlerini at üzerinde yapıyor. Burada at arabaları neden yasaklanıyor anlamıyoruz" dedi. 

70 yaşındaki at arabacısı Hüsamettin Ferik ise, "Üç hastam var. Benden başka çalışan yok. 30 yıldan beri geçimimi bu işten kazanıyorum. Bu saatten sonra ben ne yapabilirim? Hastalarıma nasıl bakarım? Günde bir ekmek parası kazanıp evimize götürüyorduk. Şimdi ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. 

54 yaşındaki Halil Coşkun da at arabacılığı ile 5 çocuğunu geçindirdiğini, evde sadece kendisinin çalıştığını, eğer arabası elinden alınırsa bundan sonra ne yapacağını bilmediğini anlattı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?