7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Atatürk Stadı yenileniyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Atatürk Stadı'nın, Şükrü Saraçoğlu Stadı örneğinde olduğu gibi yerinde yenileneceğini söyledi.

Şahin,yaptığı açıklamada, Bursa'ya yeni bir stadyum kazandırılmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yürüttükleri çalışmanın sonuna yaklaştıklarını belirtti.

Bu doğrultuda yaptıkları görüşmelerde Atatürk Stadı'nın yenilenmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Şahin, “Atatürk Stadı, Şükrü Saraçoğlu Stadı gibi olduğu yerde yenilecek” dedi.

Hikmet Şahin, Atatürk Stadı'nın yenilenmesiyle ilgili olarak iki proje hazırlattığını, bunlardan birinin hayata geçirileceğini ifade etti. 

Stadın yenileme çalışmalarının yaklaşık 25 milyon avroya mal olacağını anlatan Şahin, “Aynı Şükrü Saraçoğlu'nda olduğu gibi inşaat bölüm bölüm yapılacak. Mevcut stadımızdaki atletizm pisti kalkacak, böylece taraftarlar sahaya daha yakın olacak. Bursa, Avrupa standartlarında bir stadyuma sahip olacak.”

Şahin, 35 bin kişilik kapasiteye sahip olacak stadyumun yenileme inşaatına yeni yılda başlamayı ve 2 yıl gibi sürede de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 09:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?