7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Atatürk'ün Savarona yatına ilgi

Mudanya Mütarekesi'nin 86. yıl dönümü dolayısıyla Mudanya iskelesine demir atan Atatürk'ün Savarona yatı büyük ilgi gördü. 

İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı ve Mütareke Meydanı'ndaki İsmet İnönü anıtına çelenk konulmasının ardından Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı Mütareke Müze Evi'nin önünde devam eden törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mudanya'da vatan denilen kutsal varlığın bir kez daha bu vatanın evlatları tarafından kurtarıldığının ilk kez kabul edildiği günü kutladıklarını belirtti. Mudanya'nın, Türk halkının kötü gidişe ''dur'' dediği, emperyalist işgalcilerin yenilgilerini kabul ettikleri bir yer olduğunu hatırlatan Harput, ''Mudanya, Türk tarihinin zaferlerinin tescil edildiği, Anadolu'nun Türk yurdu olarak kabul ve tescil edildiğinin bütün dünyaya ilan edildiği önemli bir yerdir. Bugünü hazırlayanlara, başta büyük kumandan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarına ve tüm aziz şehitlerimize sonsuz şükran duygularımızı buradan arz ediyoruz.'' diye konuştu. 

Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, bazı milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı kutlama, öğrenciler tarafından şiir okunması, halk oyunu ekibinin gösterisi ve resmi geçidin ardından sona erdi. 

Kutlamalar çerçevesinde Atatürk'ün yatı Savarona da Mudanya'ya getirildi. Mudanya iskelesine demirleyen, içinde akşam davet verileceği bildirilen Savarona'ya Mudanyalılar ilgi gösterdi. İskele kenarında balık tutmaya gelen bazı vatandaşlar oltalarını bırakıp yatı izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 23:02:54
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 23:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?