7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Atık pil toplama noktaları artırıldı

İnegöl Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, pil, cam ve şişe gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklarla ilgili toplama noktalarının sayısını iki katına çıkardıklarını açıkladı. 

Belediye merkez binasının önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, kenti yenileyen, geleceğe taşıyan hizmetlerin yanında çevre sorunları ile mücadele ettiklerini söyledi. 

Geçen yıl da devam eden çalışmalarda 65 ton ambalaj ve kağıt atığı toplandığını hatırlatan Şen, "Geri dönen her bir ton kullanılmış kağıt, 17 ağacın kesilmesini önlemektedir. Yani 700 ağacı kurtarmış olduk. 3 yıl önce de atık pil toplama kampanyasını başlatmıştık. Kampanya sayesinde binlerce atık pilin doğaya bırakılmasının önüne geçtik. Süreçte toplam 950 kilogram pil toplanarak 'Pil istasyonları'na gönderildi. Özellikle okullarımız kampanyamıza büyük destek verdi" dedi. 

Atık Pil toplama noktalarının sayısını iki katına çıkardıklarını da vurgulayan Şen, toplam 50 adet atık pil toplama kutusu yerleştirdiklerini dile getirdi. Tüm vatandaşların duyarlı olacağına inandığını ifade eden Şen, herkesten destek beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 20:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?