7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

AVM'de çıkan yangın korkuttu

Bursaspor eski Başkanı müteahhit Ali Karasu'nun inşaatını yaptığı Ertuğrulkent Kültürevi ve Ticaret Merkezi'nde çıkan yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına sebep oldu.

İtfaiye ekiplerinin geç kaldığını öne süren mahalle sakinleri, "Alışveriş merkezi faal olsaydı insanları nasıl ve kim kurtaracaktı" diye tepki gösterdiler.


Merkez Nilüfer İlçesi Özlüce Mahallesi Ertuğrulkent Meydanı'nda inşaatı devam eden ticaret merkezinin çatı katındaki düğün salonunda kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcım yangına sebep oldu. Dün akşam 18.00 sıralarında başlayan alevler yalıtım malzemelerine sıçrayınca büyüdü. İtfaiye ekiplerinin 15-20 dakikada geldiğini söyleyen vatandaşlar siyah dumanların çevredeki dairelere dolmasıyla zor anlar yaşadı.


Olay yerine İhsaniye grubundan gelen ilk itfaiye ise vatandaşların tepkisi sebebiyle güçlükle çalışabildi. Merdivenli itfaiye aracı ve takviye ekiplerin gelmesiyle yangın bir saatte kontrol altına alındı.


Yangın esnasında olay yerinde bulunan müteahhit Ali Karasu, Vali Şehabettin Harput'u arayarak bilgi verdi ve itfaiyecileri şikayet etti. Ali Karasu, yangına değil itfaiyecilerin acizliğine üzüldüğünü ifade ederek, "Burası inşaat halinde değil de faal halde olsaydı insanlar nasıl kurtulacaktı. İtfaiye ekipleri geç geldiler" diye konuştu.
İtfaiye yetkilileri ise akşam saatinde yoğun bir trafik yaşandığını ve en yakındaki İhsaniye grubundan ekibin çıkarıldığını 7-8 dakikada ilk müdahalenin yapıldığını kaydederek, "Yangın 45 dakikada beş ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı" dediler.


Öte yandan Ertuğrulkentte korku dolu saatlerin yaşanmasına yol açan yangın, Küçük Sanayi ya da Görükle'ye Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin acilen bir itfaiye grubu kurması gerektiğini gündeme getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 15:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan dilekyiğit IP: 78.175.194.xxx Tarih : 22.09.2008 22:45:42

Evet bu başlangıç bu semte yapılan hiç bir yatırım yok ne belediye ne valilik ne milli egitim ne diyanet ne emniyet ne muhtarlık nedenmi araştırın bulun rant bitti yedilet bitirdiler büyükşehir ilgisiz ondan sonra gelip oy isteyecekler ne yüzlemi diyeceksiniz yüz yokki bunlarda isterler yinede ve burda oturan bu insanlar bu kadar magdur oldukları halde bu ampul insanlara oy verirler bu kadar duyarsızlar semtleri için o yüzden bunlar geliyor bu semtin başına yani kısaca her şey boş boşşşş