7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Avukat bürosundaki kavga kanlı bitti

Mudanya'da bir avukatın kocası ve müvekili arasında çıkan kavga cinayetle bitti. Olayda, avukatın eşi bıçaklanarak, müvekkili de tabancayla öldürüldü, 3 kişi yaralandı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, bir avukatın eşi ile alacak meselesini yargıya taşımadığı gerekçesiyle avukatın bürosuna giderek tartıştığı öne sürülen müvekkili arasında daha sonra yapılan görüşme kavgaya dönüştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Avukat S.D ile bir alacak meselesini yargıya taşıması için bir yıl önce anlaştığı ve "avukat parası"nı ödediği öne sürülen Umut Savaş Gürel, uzun süre geçmesine rağmen hala
dava açılmadığı gerekçesiyle dün avukatın bürosuna gitti.

Büroda ikili arasında bu nedenle çıktığı bildirilen tartışmanın ardından S.D, Mudanya Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, "müvekkili tarafından bürosunun basılarak hakarete uğradığı" gerekçesiyle, Gürel de, Emniyet Müdürlüğüne giderek, "avukattan şikayetçi olduğuna" ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Bu olaydan sonra Mudanya Belediyesinde çalıştığı öğrenilen avukatın eşi Mehmet Taner D. (34), Gürel’e "sorunu tatlıya bağlamak için" görüşmek istediğini söyledi.


Yanlarında ikişer kişi olduğu halde dün gece ilçe merkezindeki bir kahvehanede buluşan taraflar, buradaki konuşmalarının ardından sabaha karşı Kumyaka beldesindeki yazlık bir sitenin karşısında bulunan zeytin
bahçesine gitti.

İddiaya göre, bahçede devam eden konuşmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gürel’in beraberindeki Ayhan A. (23), darp edildi. Gürel de, Ayhan A’yı darp ettikleri gerekçesiyle Mehmet Taner D. ile Zafer D. (33) ve Cem O’yu bıçakladı. Yaralılardan Mehmet Taner D. ise ruhsatsız tabancasıyla Gürel’e ateş etti.

Gürel olay yerinde, Mehmet Taner D. ise kaldırıldığı Mudanya Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Olayda ağır yaralanan Cem O, Bursa Acıbadem Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Zafer D, Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Darp sonucu yaralanan ve tedavisi ayakta yapılan Ayhan O. ile Gürel ile birlikte olay yerine geldiği, ancak olaya karışmadığı öğrenilen O.H. (17) ise ifadeleri alınmak üzere Mudanya İlçe Jandarma omutanlığına götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?