7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Avukatlardan imza kampanyası

Bursa Adliye Sarayı'nın Küçükbalıklı Mahallesi'ne taşınmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, adliye binasının yeni yerinin uygun olmadığını dile getiren avukatlar imza kampanyası başlattı.

Yeni bir mahkeme için artık yer kalmayan Uluyol'daki Adalet Sarayı'nın istinaf mahkemelerine dönüştürülmesi ve yeni adliyenin Küçükbalıklı Mahallesi'ne taşınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalet Sarayı'nın yeni yeri için Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki alanın uygun olmadığını düşünen Bursa Barosu imza kampanyası başlattı. Yeni Adliye Sarayı'nın eski sebze meyve halinin olduğu bölgeye yapılmasının uygun olacağını belirttiklerini ifade eden Bursa Baro Başkanı Asude Şenol, yeni bir adliyenin artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Şenol, "Fakat bunun herhangi bir yere yapılması doğru değil. Yeni yer için iki kişi oturup karar veremez. Bu mesele daha geniş katılımla çözülmelidir. Küçükbalıklı'daki yerin ulaşım meselesi var. O bölgenin yeşil alanı da çok önemli. Çevrenin değerlerine karşı olur. Yeni yerin oraya yapılması şehircilik ilkeleri açısından da yanlış olur. Ulaşım çok zor. Oranın adliye için uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Şubat ayında Adalet Bakanlığı'na giderek, yeni yer konusunda öneride bulunduklarını ifade eden Şenol, "Bakanlık da (Yer konusunda sizin görüşünüz mutlaka alınacak) demişti. Ama bizim önerilerimiz değerlendirilmedi. Osmangazi Meclisi'nin kararının kesinleşmesi halinde yargı ve Adalet Bakanlığı'na başvuracağız. Karardan dönmeleri için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şu ana kadar 550 imza toplandı. Kampanyamız 1 hafta daha sürecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 13:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?