7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Avukatlı çete adliyede

Bursa'da, bir kişinin silah zoruyla icra takibinden vazgeçirilerek avukatının tehdit edilmesi iddiaları üzerine gözaltına alınan ve aralarında bir polis memuru, icra müdürü ve avukatın da bulunduğu toplam 10 kişi adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre E.K. isimli bar işletmecisi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru A.D.'nin verdiği çek ile Galericiler Çarşısı'ndan bir otomobil aldı. Bir süre sonra çekin ödenmediğini gören otomobil satıcısı Ç.T., polis memuru hakkında avukatı Sevilay Demirsu aracılığıyla icra takibi başlattı.

Polis memurunun maaşına haciz koyulurken, alacaklı olan Ç.T., eli silahlı olan 3 kişi tarafından bir otomobil içinde icra takibini durdurması yönünde tehdit edildikten sonra, ibraname hazırlanması için avukat M.E.K.'nın bürosuna götürüldü. Müşteki Ç.T.'ye burada borcundan vazgeçtiğine dair ibraname imzalatıldı.

Daha sonra belgenin götürüldüğü İcra Müdürlüğü'nün de takibi durdurduğu öne sürüldü. Müvekkilinin elinden silahla tehdit edilerek belge alındığını bildiren avukatı Sevilay Demirsu'nun durumu polise bildirmesi üzerine operasyon başlatıldı. Alacaklı tarafından doldurulması gereken ibranamede kendi el yazısı bulunduğu iddia edilen avukat M.E.K. ile ibranameyi dosyaya koyduğu ileri sürülen katibi ve icra müdürü ile birlikte polis memuru A.D. de gözaltına alındı.

Operasyonu derinleştiren organize polisi, alacaklı olan Ç.T. ve avukatı Sevilay Demirsu'nun da tehdit edilmesiyle alakalı olarak çetenin liderleri olduğu iddia edilen S.K. ve E.Y. ile 3 çete üyesini daha gözaltına aldı. Toplam 10 kişi, haklarında "nitelikli yağma ve çete" suçundan alınan ifadelerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 16:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?