7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aynalıçarşı'ya makyaj

Bursa'nın en otantik mağazalarının bulunduğu Aynalıçarşı'da esnaf dış cephelerdeki çirkinlikleri ortadan kaldırmak için kendi imkanları ile tadilat çalışmalarına başladı. 

Kapalıçarşı Platformu'na üye olan Aynalıçarşı esnafının temsilcisi Mehdi Kamruz, Bursa'nın Osmanlı Cihan Devleti'nin ilk başkenti olarak sahip olduğu tarihi değerlerin başında çarşılarının geldiğini belirterek, "Bizim çarşımızda genellikle eski ve otantik eşyalar satılıyor. Turistlerin hemen hemen hepsi Ulucami'den sonra Aynalıçarşı'yı ziyaret ediyor. Bizde 20 civarında esnafın faliyet gösterdiği Sultan Orhan Hamamı'ndan dönme Vakıflar'a ait çarşımızda dükkanlarımızı standart bir görünüme kavuşturmak için çalışma başlattık. Dükkan önlerine fazlaca çıkartılan eşyaları kaldırıp, dış cepheleri aynı renkle boyayacağız. Demir kapılarımızı temizleyip, aydınlatmadaki birkaç eksiği gidererek, zaten tarih kokan çarşımızı daha güzel hale getireceğiz" dedi. 

Çarşı esnafı başlatılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, alınan kararlara istisnasız uyulacağını ifade ettiler. Çarşıda antika eşyalar, Bursa'yı simgeleyen Hacıvat Karagöz figürleri ve kına eğlentilerinde kullanılan otantik kıyafetler satılıyor. Tarihi Aynalıçarşı yeni aydınlatma ve temiz görüntüsü ile tarihi hamam içerisinde güzel bir görünüme kavuşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?