7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aynı anda dünyaya geldiler

Bursa'da yeni yılın ilk dakikasında 2 bebek birden aynı anda dünyaya geldi.


Bursa Zübeydehanım Doğumevi'nde Hülya-İlyas Okul çiftinin kız bebeği ile Nermin-Sabir Arslantaş çiftinin erkek çocuğu saatler 00:01'i gösterdiği an dünyaya geldi. İkiside 3 kilo 200 gram olarak dünyaya gelen bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Doğum sonrasında dünyaya gelen çocuklarını, AK Parti Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Kılıç ve Ali Koyuncu'nun elinden alan babaların heyecanlı oldukları gözlendi. Şoför olarak çalışan baba İlyas Okul (28), çocuğunun ismini
belirleyemediklerini söylerken, pidecilik yapan Sabir Arslantaş (26) ise oğluna Onur ismini vereceklerini söyledi.

İki ailenin de ilk çocukları olarak dünyaya gelen bebeklere Bursa AK Parti Milletvekilleri Canan Candemir Çelik ve Ali Koyuncu tarafından birer cumhuriyet altını takıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise kendisinin de 1974 yılında doğan ilk bebeklerden biri olduğunu hatırlatarak, "2008 yılının savaşlardan uzak, barış içinde bir yıl olmasını diliyorum. İnşallah doğan bu 2 yavrumuzun bahtı da açık olur" dedi.
Bursa Zübeydehanım Doğumevi'nde 2007 yılında 13 bin 291 doğum gerçekleştiğini söyleyen Başhekim Yardımcısı Mithat Bursalı, "Bu rakam Bursa genelindeki doğumların yarısına tekabül ediyor" diyerek, Bursalıların yeni yılını kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 03:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?