7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Aytemür'ün yeni kitabı raflarda

Bursa'nın Orhangazi ilçesinin tanınmış simalarından emekli öğretmen ve araştırmacı yazar Cemaleddin Aytemür tarafından yazılan "Türk-İslam Dünyası ve İçimizdeki Haçlılar" isimli kitap okurlarla buluştu.

470 sayfadan oluşan eserin temellerinin 1996–99 yılları arasında atıldığını söyleyen Aytemür, "Türk-İslam alemi üzerinde oynanan oyunları dilimizin döndüğü kadar, belge ve resimleri ile okuyucularımıza aktardık" dedi.

Türk-İslam alemi üzerinde oynanan oyunları ve geçmişte yaşanan entrikaları belgeleriyle ortaya koyan bir eser olan "Türk-İslam Dünyası ve İçimizdeki Haçlılar", ilk etapta 1000 adet basıldı. 12.50 YTL’den okurları ile buluşan eserin arka kapağında bulunan sözler ise ilgi çekici.

Kitabın arkasında yer alan, tarihe mal olmuş isimlerin sözleri şöyle: Almanya Devlet Başkanı Kohl: Avrupa’nın ortasında haç vardır. Eğer Türkiye’yi ortak pazara alırsak İslam’a veda etmeleri gerekir!

Kenya Devlet Başkanı Kamua Kenyatta: Hıristiyanlık Afrika’ya geldiğinde, Afrikalıların toprakları, madenleri; Hıristiyanların ise ellerinde sadece İncilleri vardı. Hıristiyan misyonerler bize, gözlerimizi kapayarak dua ve ibadet etmemiz gerektiğini telkin ettiler. Gözlerimizi açtığımızda, onlar bizim topraklarımızı, madenlerimizi; biz de onların İncillerini almıştık. Onların elinde topraklarımızın tapuları, bizim elimizde ise onların İncilleri vardı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 23:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?