7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Baba dayağından polise sığındı

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, babası tarafından hortumla ve yumrukla darp edildiğini iddia eden ilköğretim okulu öğrencisi kız çocuğu, polis merkezine giderek yardım istedi. Harekete geçen polis, küçük kızın 2 kardeşini de koruma altına aldı. 

Edinilen bilgiye göre, Yeşil Mahallesi Kaymakam Nihat Caddesi Hacı Bekir Çıkmazı'nda ikamet eden Deniz ve Ayşe A. çiftinin 12 yaşındaki ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi kızları O.A., Emirsultan Polis Noktası'na gelerek, babası tarafından darp edildiğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, eve giderek O.A.'nın kardeşleri ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi D.A (11) ve 4 yaşındaki E.A.'yı da koruma altına aldı. 

Polis merkezine götürülen çocuklar, polise olayı anlattı. Babası Deniz A.'nın kendisini sürekli darp ettiğini belirten O.A., "Babam sürekli kumar oynuyor kumarda kaybettiklerinin hıncını benden çıkarıyor. Beni odaya kapayıp kollarıma yumruklarla vurdu. Ben bir daha eve dönmek istemiyorum. Babam beni dövdüğü için polise sığındım. Ben artık babamı görmek istemiyorum, yurda yerleştirilmek istiyorum" dedi. 

Kolunda darp izleri olduğunu anlatan O.A.'nın kardeşleri D.A ve E.A. ise, eve gitmek istediklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ayşe A.'nın dün eşiyle yaşadığı tartışmaların ardından evi terk ettiği öğrenildi. Kızı O.A.'nın dün akşam evden ayrıldığını anlatan baba Deniz A. ise, 'Kızım gelmeseydi, karakola gidecektim' diyerek kendini savundu. 

Polis merkezindeki işlemlerin ardından çocukların akıbeti Cumhuriyet Savcısı'nın vereceği talimatla şekillenecek. Öte yandan çevre sakinleri, Deniz A.'nın kızını yurda yerleştirmek için böyle bir yola başvurduğunu iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?