7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Baba katiline ömür boyu hapis

Bursa'da, eve geç gelen ablasına izin veren ve kendisine “Sana hesap mı vereceğim?” diyen babası Şerafettin Yılmaz'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Mehmet Yılmaz, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
 
Yılmaz, mahkeme başkanının iki kez yönelttiği “Son sözün ne?” sorusuna, “Hiçbir şey” yanıtını verdi.

Geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, Mehmet Yılmaz, babası Şerafettin Yılmaz'dan izin aldıktan sonra arkadaşlarıyla gezmeye giden ve saat 22.00'de eve dönen ablası Gönül Yılmaz ile tartıştı. İddiaya göre, “Bu saatte ne işin var sokaklarda?” dediği ablası Gönül Yılmaz'dan “Babamdan izin aldım sana ne oluyor?” yanıtını alan Mehmet Yılmaz, daha sonra babası Şerafettin Yılmaz'a neden izin verdiğini sordu. Babasının, “Sana hesap mı vereceğim?” demesine sinirlenen Mehmet Yılmaz, mutfaktan aldığı bıçağı babasının kalbine sapladı. Ağır yaralanan Şerafettin Yılmaz kaldırıldığı özel bir sağlık polikliniğinde yaşamını yitirdi. Baba katili genç, cinayetten 3 saat sonra bir mescitte polis tarafından yakalandı.

‘Babasını öldürmek’ suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Mehmet Yılmaz'ın, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması bugün tamamlandı. Daha önceki duruşmalarda, suçunu kabul edip, pişmanlık duygularını dile getiren Mehmet Yılmaz, karar duruşmasında mahkeme heyetinin iki kez yönelttiği “Son sözün ne?” sorusuna “Hiçbir şey” yanıtını verdi. Yılmaz, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 15:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?