7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Babasının mirası kurtardı

Bursa'nın İznik ilçesinde çalıştığı bankadaki mudilerin 411 bin 135 YTL'sini zimmetine geçirmekle suçlanan bayan memur, babasından payına düşen mirasla, mağdurların zararını ödeyince ilk duruşmada tahliye edildi. 

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli zimmet" suçundan 12 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan bankacı K.T. (40) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 1 Nisan 2004 ile 5 Mart 2008 tarihleri arasında zimmetine 411 bin 135 YTL geçirmekle suçlanan sanık K.T., suçunu kabul ederek vicdan azabı duyduğunu söyledi. 22 yıllık bankacı olduğunu ifade eden 2 çocuk annesi K.T., "Halk Bankası İznik Şubesi'nde bireysel Müşteri İlişkileri Yetkilisi olarak görev yapıyordum. Söz konusu tarihler arasında bankanın bir kısım müşterilerinden aldığım imzalı boş tediye fişleriyle müşterilerin haberi olmaksızın fon alıp fon satıyordum. Yine bir kısım müşterilerden aldığım paralarla işlemlerini yapmayıp, zimmetime geçirdiğim de doğrudur. Bu yaptığımdan dolayı çok pişmanım. İçine düştüğüm ekonomik durumdan dolayı bunu yaptım. Vicdan azabı çektim ama söyleyemedim. Bir müşterinin şikayeti üzerine hakkımda soruşturma açılır açılmaz da suçumu kabul ettim. Banka mudilerinin zararı olan ve bana zimmet olarak çıkartılan parayı da, babamın ölmesinin ardından payıma düşen mirasımı satarak ödedim. Ne müşterilerimizin ne de bankanın hakkımda şikayeti kalmadı. Tahliyemi istiyorum" dedi.
 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suç vasfının değişmesi üzerine K.T.'nin oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:01:13
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?