7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Babasultan 631. kez anlıdı

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyüne adını veren Geyikli Baba (Babasultan) Hazretleri anıldı. 

Köye ismini veren ve çevredeki ormanlarda geyikleri ile birlikte yaşadığı rivayet edilen Babasultan Hazretlerinin türbesinin yanında düzenlenen anma gününe AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Kul ve Ali Koyuncu, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla başlayan tören, İnegöl Mehter Takımı'nın gösterileri ile devam etti. Milletvekili Ali Kul, "Devletimiz ve milletimiz ile oluşturduğumuz müthiş birlik ve dirliğimizi burada bir kez daha gösterdik. Bizi birbirimize düşürmek isteyen, fitne tohumları ekmek isteyenlere bu asil millet asla müsaade etmeyecektir. Altı padişah yetiştirmiş, Emir Sultan, Babasultan ve diğer erenleri bağrında taşıyan il ve ilçelerde yaşıyoruz. Yavrularımızı iyi yetiştirelim. Allah evlatlarımızın acısını göstermesin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi. 

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, bu tablonun Türk milletine yakışan bir tablo olduğunu, böyle bir tabloyu ancak Türk milleti gibi asil bir milletin oluşturabileceğini kaydetti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi emekli eğitim görevlisi Mehmet Savaş ise, "Beni benden sorma, beni tarihten sor" diyen ünlü bir Türk büyüğünün sözü ile konuşmasına başladı. İslam büyüklerinin sadece yaşadıkları dönemde değil, öldükten sonra da yol göstermeye devam ettiklerini kaydeden Savaş, "Burada yatan zat da bize öncülük ediyor, sağlığında olduğu gibi ölümünden sonra da birliğimize ve dirliğimize çağrı yapıyor. İslami büyüklerimiz tarih boyunca bütün insanlığa mihmandarlık etmişlerdir" dedi. 

Köylülerin ve hayırseverlerin katkılarıyla 3 ton pirinç, 200 kilogram nohut, 1.5 ton koyun ve dana etiyle 100 kazanda pişirilen pilav ile hoşaf halka ikram edildi. Babasultan Köyü Muhtarı Fahri Çelik, dedelerinden intikal eden bu geleneği sürdürmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?