7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Babasultan'a sulama göleti

Bursa'da İl Özel İdare Kestel'e bağlı Babasultan Köyü'ne sulama göleti yapacak. 

Kestel köylerinin ve ilçedeki vatandaşların kullandığı içme ve sulama suları Kestel Kaymakamlığı, İl Genel Meclisi ve BUSKİ tarafından yapılacak proje ile denetim altına alınacak. Kestel Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, İl Özel İdare yetkilileri ve BUSKİ yetkilileri Kestel’de faaliyete geçirilecek içme ve sulama suları ile ilgili projenin ayrıntılarını görüşmek üzere toplandı. Uygulamaya geçirilecek proje ile Kestelliler'in içme ve sulama için kullandığı sular incelenecek. İlçede ve köylerde yetersiz ya da kullanılamaz durumda bulunan su kaynakları incelendikten sonra ıslahı yapılarak, Kestel köylerinin hizmetine sunulacak. 

İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, bir haftalık süre içerisinde Kestel halkının kullandığı suların ıslahını içeren proje hakkında çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN BABASULTAN KÖYÜ’NE SULAMA GÖLETİ 

İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı ve İl Özel İdaresi yetkilileri Babasultan Köyü’ne giderek yapılması planlanan sulama göletinin yer tespit çalışmalarına katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, yaptıkları zemin çalışmalarında önceden belirlenen arazilerin uygun bulunmadığını belirten Avcı, “Köyde gölet olabilecek diğer arazileri de incelemek için teknik heyetimizle tekrar geldik. Köyün farklı noktalarını gezerek yeni bir yer belirledik. Yapılacak incelemeler sonucunda arazinin su tutabileceği tespit edilirse, gölet yapımına başlayacağız” dedi. 

Babasultan Köyü’ndeki vatandaşların geçimlerini çiftçilik yaparak sağladıklarını vurgulayan Avcı, yapılacak su toplama göletinin köylüye büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Avcı, tespit edilen yeni yerin jeolojik çalışmalarının olumlu çıkmasının ardından, gölet inşaatına hemen başlanılacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 12:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?