7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bağlarbaşı Sağlık Ocağı'na kavuştu

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen Bağlarbaşı Sağlık Ocağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Osmangazi Belediyesi, Yunuseli ve Panayır Sağlık ocaklarından sonra şimdi de Bağlarbaşı Mahallesi’ne kazandırılan sağlık ocağının açılışını yaptı. İnşaat maliyeti İl Özel İdaresi tarafından karşılanan, yol kamulaştırmaları, çevre düzenlemesi ve yeşil alanları Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan Bağlarbaşı Sağlık Ocağı, renkli bir törenle hizmete girdi. Açılış töreninde Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu. İki katlı olarak yapılan sağlık ocağını , modern yapısıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün en güzel sağlık polikliniklerinden biri oldu. Bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayan polikliniğin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sunduğu halkoyunları gösterilerinin ardından açılış konuşmaları yapılarak, açılış kurdelesi kesildi. Konuklar açılış töreninin ardından binayı gezerken, İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, Başkan Altepe’nin tansiyonunu ölçtü. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yaşanabilir bir kent için birbirinden önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyerek “Spor tesisleri, parklar, hizmet binaları, kentsel dönüşüm çalışmaları ve tarihi kültürel miras çalışmalarıyla Türkiye’nin en çok proje üreten kurumu haline geldik. Çalışmalarımız içinde hiç kuşkusuz en önemlilerinden birisi sağlık tesisleri. Bugüne kadar kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sağlık ocağı inşaatlarına, çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliği sonucunda hayata geçirdiğimiz tesisler de eklendi. Kimi zaman hayırsever vatandaşlarla işbirliği yaptık, kimi zaman da kurum ve kuruluşlarla. Bağlarbaşı Sağlık Ocağı’da böyle bir işbirliğinin ürünü oldu” dedi. 

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, sağlık hizmetlerinin tek elde toplanması programıyla birlikte Osmangazi Belediyesi ile örnek bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Osmangazi’de 33 adet polikliniğin kendilerine devredildiğini hatırlatan Çelik, “Bu çok büyük bir katkıdır. Sayın Altepe'yi kutluyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?