8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bahar şenliklerinde güvenlik alarmı

Son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylar üzerine Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenecek bahar şenliklerinde güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkartılacak. Şenlik alanına sivil kimsenin alınmayacağı öğrenilirken, üniversitenin girişi ve şenlik alanı 24 saat MOBESE kameralarıyla takip edilecek. 

Uludağ Üniversitesi kampusunda 6-9 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan bahar şenlikleri renkli görüntülere sahne olacak. Son günlerde bazı üniversitelerde çıkan olaylar jandarma ve üniversite yönetimini harekete geçirdi. Ülkedeki hassas dengelerin ele alındığını ifade eden Öğrenci Etkinlikleri Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, "Bu seneki şenliklerimize halk alınmayacak. Kapıda üniversitemize ve jandarma ekiplerine ait ekipler tek tek kontrol yapacak. MOBESE kameralarının yeri tespit edildi. Girişler ve şenlik alanları 24 saat kayıt altına alınacak. Huzurlu ve neşeli bir şenlik geçmesini diliyorum" dedi. 

4 gün sürecek olan şenliklerde, eğlence, kültür ve bilim içerikli programlar düzenlenecek. Konserin ilk gününde Sertab Erener'in sahne alacağı öğrenilirken, ikinci gün Şebnem Ferah ve Hayko Cepkin, üçüncü gün Hüseyin Turan, dördüncü gün ise Duman öğrencilerle birlikte olacak. Şenlik boyunca Erkan Can, Özgür Çevik, Ali Kırca, Mesut Yar, Erol Günaydın, Güven Kıraç gibi ünlü isimler öğrencilerle sohbet edecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 16:10:44
Güncelleme :2 Mayıs 2008 Cuma 16:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?