7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Çelik, Bursa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyada etkisini gösteren küresel krizin Türkiye'de istihdama henüz yansıyan olumsuz bir etkisinin olmadığını belirterek, panik gerektirecek bir atmosfer olmadığını söyledi. 

Yıldırım İlçe Teşkilatı ile kahvaltıda bir araya gelen Bakan Faruk Çelik, Bursa'da ilçe kongrelerini Gemlik dışında tamamladıklarını, kongrelerin ardından ise kasım ayından itibaren başkan adaylarını belirlemeye başlayacaklarını söyledi. Başkan adaylıklarının belirlenmesi sürecinde halkın taleplerinin en önemli gösterge olacağını ifade eden Bakan Çelik, 17 ilçede de kazanmak istediklerini, adaylar konusunda da kazanacak adayı destekleyeceklerini ifade etti. Çelik, AK Parti'nin artık marjinal anlayışlar gibi olaylara bakma şansına sahip olmadığını açıkladı. :

Geçtiğimiz günlerde Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Bakanlar Kurulu'na verdiği brifingi değerlendiren Bakan Çelik, ilk kez gerçekleştirilen bu uygulamanın çok verimli olduğunu kaydetti. Çelik, "Çeşitli alanlarda etkin olan kurumun ve kuruluşların bu ve benzeri bilgilendirmeleri aslında periyodik olarak yapmalarında son derece yarar olduğu görüldü. Bu toplantının Bakanlar Kurulu açısından ve Genel Kurmay Başkanlığı açısından çok verimli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki bundan sonrada devam edecek. Bu sağlıklı verimli iletişim devam edecek. Türkiye'de yıllardır çektiğimiz terörle ilgili sorunların çözümü açısından da çok iyi bir görüntü ve içerik bütün 70 milyonu etkileyecek. Terörün üstesinden gelme aslında 70 milyonun birlikte vereceği mücadele neticesinde gerçekleşecektir. Bu sebeple tabandan tavana herkesin vereceği bir mücadele vardır" dedi. 

Yaşanan krizin küresel etkilerine de değinen Çelik, "Bütün kesimlerin olduğu gibi bizde diliyoruz ki bu süreç çok uzamaz. Aksi halde Türkiye değil dünyada ticaretimiz olan ülkelerde çok büyük yıkımlar meydana gelecektir. Dolaylı olarak Türkiye'nin finans kamu maliyesi ve diğer alanlarda güçlü olması fazla bir şey ifade etmez. Sizin ticaret yaptığımız ülkelerde bir çöküş olursa bu istihdamı direk olarak etkiler ama şuan itibariyle söylüyorum, Türkiye'de o paniği gerektirecek bir atmosfer yok" diye
konuştu. 

Reel sektörün beklentilerinin olduğunu, buna finans sektörünün cevap vermesi gerektiğini ifade eden Çelik, reel sektör ile finans sektörünün etle tırnak gibi olduğunu vurguladı. Finans sektörünün 'ben kendimi sağlama alayım' anlayışıyla hareket etmesinin bindiği dalı kesmesi anlamına geleceğini savunan Bakan Çelik, "Şartlarını zorlayarak reel sektörde meydana gelecek hareketliliğe cevap verecek bir duruşu göstermesi gerekiyor finans sektörünün. Hükümet olarak bizim talebimiz bu. Bu anlamda finans sektöründe bir sıkıntının olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. İstihdama henüz yansıyan olumsuz bir görüntünün bir verinin olmadığını söylüyorum. Genelde de bir son hafta içerisinde borsada ve diğer ekonomik verilerde bir toparlanma var. Bu ülkemize de olumlu yansıyor. Umuyoruz ki bu devasa kriz bu yıl içinde son bulur. Yeni yıla da yeni umutlarla başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?