7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Çelik açılışta döner kesti

Bursa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Atatürk Kongre Merkezi ve Merinos Parkı içerisindeki Bursa Kebapçısı'nın açılışında döner kesti. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Atatürk Kongre Merkezi ve Merinos Parkı bünyesinde yer alan Bursa Kebapçısı'nın açılışı, Bursa'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, "Merinos yıllardır atıl vaziyetteydi. Akıbetinin ne olacağı düşünülen Merinos yıllardır işçilerinin aydan aya bankadan maaşlarını çektiği, tonlarca hammaddesi deposunda çürüyen bir fabrika olarak kaldı. Merinos Bursa için bir markadır ve her zaman bir şekilde yaşayacak. Bursa hızla gelişen bir şehir ve sürekli göç alıyor. Göç alması çarpık yapılaşmayı da beraberinde getiriyor. Bursa'yı yıkarak güzelleştiriyoruz diyoruz. Böylesine büyüyen bir şehirde böyle nefes alacak mekanlara da ihtiyaç var. Böyle yatırımlar kentlilik bilincinin artması ve birlik bütünlüğün sağlanması açısından önemli bir yatırımdır" dedi. 

Merinos projesinin Türkiye'nin projesi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, "Burada uluslararası kongreler yapıldığında Bursa'yı Türkiye ve dünya tanıyacak. Türkiye'nin hem ekonomisine hem de turizmine katkı sağlayacak. Merinos parkı bitti. Kongre salonlarımız da gelecek yılın ilk aylarında açılacak. Rektörümüzle görüştük. Tıp kongrelerinin de burada yapılması için düşüncelerini ifade etti. Bursa her yönüyle Bursa ve Türkiye için hizmet verecek" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Başkan Şahin, açılışı kurdelesini kesti. Binayı gezen Bakan Çelik daha sonra Başkan Şahin ile birlikte kebap kesti. Açılışa MHP Milletvekili İsmet Büyükataman ile İl Başkanı Arif Demirören de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 17:24:47
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 17:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?