7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Çelik kapı kapı maaş dağıttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 85 yaş ve yüzde 70 özürlü olanların maaşlarının evde ödenmesi uygulamasını Bursa'da bizzat katılarak başlattı. 

Bakan Çelik, Bursa'da 65 yaş üstü muhtaç aylığı alan 85 yaşındaki vatandaşlarla, özürlülük oranı yüzde 70'in üzerindeki emeklilerin maaşlarının evde ödenmesi hizmetini başlattı. 

Çiftehavuzlar Mahallesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Gülsüm Alan ile Bağlarbaşı Mahallesi'nde oturan Yaşar Nuri Kartal'ı evlerinde ziyaret eden Bakan Çelik, maaş ödemeleri sırasında hazır bulundu. Hizmet hakkında bilgi veren Bakan Çelik, "Türkiye'de 65 yaş üstü muhtaç aylığı ve özürlü maaşı alanların sayısı 1 milyon 203 bin kişidir. Biz bugün 65 üstü muhtaç aylığı alan 85 yaşındaki vatandaşlar ile özürlülük oranı yüzde 70 olan 240 bin kişiye aldıkları 3 aylık maaşlarını evlerinde teslim etme çalışmalarını başladık. Bu uygulama yakın zamanda ayda bir olacak. Artık bu vatandaşlarımızı ve yakınlarını banka kuyruklarında bekletmeyeceğiz. Bu hizmeti almak için uygun olan 240 bin vatandaşımızdan 27 bin vatandaşımız evde aylık alma talebinde bulundu. Bu her gün artıyor. PTT vasıtasıyla ayın 4 ve 9'u arasında bu 3 aylık maaşlarını ödeyeceğiz. 27 bin rakamını zamanla 240 bine çıkartacağız. Devletimize milletimize yıllarca hizmet etmişler. Bundan sonra onları rahatsız etmeden evlerinde maaşlarını teslim edeceğiz. Vatandaşlık numarası 0 ile 5 olanlara ayın 5'inde, 1 ile 6 olanlara ayın 6'sında, 2 ile 7 arasında olanlara 7'sinde, 3 ile 8'i olanlara 8'inde, 4 ile 9'u arasında olanlara ayın 9'unda ödenecek" dedi. 

Bursa'da bu hizmetten 23 bin kişinin yararlanma hakkı elde ettiğini belirten Çelik, 865 müracaat olduğunu ifade etti. Özürlü vatandaşların rapor işkencesine de son verdiklerini kaydeden Bakan Faruk Çelik, bundan sonra illerinde aldıkları özürlülük raporlarının hemen işleme konulacağını sözlerine ekledi. 

86 yaşındaki Gülsüm Alan ise, "Paramı daha önce bankadan alıyordum. Sonra bankadakiler bana gelmememi söyledi. Oğlumla başvuru yaptık. Allah sizden razı olsun" diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

Bakan Çelik, bu sırada karşılaştığı Hacer Güden adlı 86 yaşındaki vatandaşa da yardımcı olacağını belirtti. Bakan Çelik daha sonra Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki akli dengesi bozuk olan Yaşar Nuri Kartal'a da 3 aylık maaşını vermek üzere ziyaret etti. 

Hizmet hakkında bilgi veren Çelik, Kartal'a maaşını bizzat kendisi verirken, bir de küçük hediye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?