7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Çelik'ten açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti hükümetinin terörü bitirmek için elinden geleni yaptığını ifade ederek, "Hassas dönemde herkesin ortak akıl içerisinde hareket etmesi gerekir" dedi. 

Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan ve Mümin Demir'in tek aday olduğu AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı'nın 3'ncü Olağan Genel Kurulu'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar Göksel, AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, AK Parti Bursa milletvekilleri, il yönetimi, belediye başkanları ile çok sayıda teşkilat mensupları katıldı. 

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Bakan Çelik, Türkiye'nin önemli bir coğrafyada ve sorunlar yumağı içerisinde bulunduğunu belirtti. 

Türkiye'nin 25 yıldır terör belasıyla uğraştığını açıklayan Bakan Çelik, "İktidar olarak üzerimize düşen her şeyi maddi manevi yapıyoruz, kimse yalpa filan yapmasın. Kimse gerekeni yapmıyormuşuz gibi hava estirmeye kalkmasın, ne gerekiyorsa yaparak, sonuna kadar güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. 25 yıldır terör anaların yüreğini dağlıyor. Bursa'ya 280 şehit gelmiş. Artık analara, babalara siyasetçiler olarak söylenecek cümlenin kalmadığını biliyoruz. Burada kimse iktidar kolaycılığına kaçmasın, birilerine suçu havale etmesin. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler, refaha kavuşmasını istemeyenler ülkenin önüne takozları koydular ve devam edecekler. Sen güçlendiğin zaman Türkiye'nin nerelere geleceğini çok iyi biliyorlar. GAP'a 12,5 katrilyon kaynak ayırdık. Bu yıl için bölgeye 2,3 katrilyon para yollandı. Bölge sulanacak. Toprak yeşerecek, insanlar
maddi açıdan güçlenecek, ama terör belası bataklığa gömülecek. Silahlı mücadele devam edecek. Güvenlik güçleri o hainlerin inlerine bombaları atmaya devam edecek. Siyasi, ekonomik olarak atılması gereken adımlar ne ise demokrasiden taviz vermeden, ekonomik anlamda yapılması gerekeni yaparak, silahlı mücadeleye devam ederek, terörün kökünü kazıyacağız ve etrafına güven veren Türkiye'yi oluşturmamız gerekiyor. Son günlerde tartışılıyor, yanlış bakan, siyasetçi olabilir, yanlış kişileri aranıza sokmamak sizin göreviniz. Bu parti AK Parti'dir, bu kürsüye geleceksen alnın ak olacak ve hesap veremeyeceğin durum olmayacak. Kritik coğrafyada kurumsal bir çöküşü gerçekleştirmek istiyorsanız, bu vatanperverlik değildir. Bu yapılan en büyük kötülüktür. Ama şuna varsanız, yanlış yapan kim olursa olsun, hangi rütbede hangi makamda kim olursa olsun hesap vermelidir diyorsanız, bu son derece haklı bir tezdir, hepimizin bunun arkasında durma sorumluluğu vardır. Hassas dönemden geçerken, toptancı mantıktan herkesin vazgeçmesi, ortak akıl içerisinde hareket etmesi gerekir. Son günlerde akı kara yapmak isteyenler, yeni yeni formulasyonlarla AK Parti'yi burada silebilir miyiz, zora düşürebilir miyiz gibi hesap yapanlara sesleniyorum, avucunuzu yalarsınız" dedi. 

Siyasette hizmetin esas olduğunu belirten Çelik, "Türkiye'de ana sıkıntımız, demokrasi iki ayaklı bir sistem, muhalefetiyle iktidarıyla. Muhalefet bir türlü toparlanamadı ve biz buna üzülüyoruz, niye demokrasi kaybetmesini istemiyoruz. Türkiye gerçeklerinden uzaklaşmış ve gerçeklerle bağlantısı olmayan bir muhalefet anlayışını biz anlamakta zorlanıyoruz. Umarım ki eski sosyal demokratlar vardır Türkiye'de ve bu akılları verseler de demokrasiye katkı sağlamış olsalar. Bu kadar küresel ve ciddi olaylar oluyor, ana muhalefet genel başkanı açık oturuma çıkmak istiyor. Bu tür kavgalar 1970'lerde bitti ve faydasını görmedik. Dünyada olup bitenden haberi yok. Dünyada neler oluyor? Ekonomik alanda daralmalara oluyor? Türkiye zarar görürse ne yapacağız. Bu iktidardan kaynaklanmıyor ki, bu dert küresel bir dert ve çözümünü birlikte aramamız gerekirken, muhalefet kalkmış, sabah yürüyüşü, akşam sporu, arada bir fırsat olursa tartışalım anlayışı. Bizim böyle fantezilerle zaman kaybetmeye ihtiyacımız yok. Kendilerine gelsinler" diye konuştu. 

Bakan Çelik, yeni sosyal güvenlik reformu hakkında da açıklamalarda bulundu. Kongreye katılan Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar Göksel de partililere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?