7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Çelik'ten şehit evine ziyaret

Erzincan'daki hain pusuda şehit düşen jandarma Er Murat Atsen'in evini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Bursa, Erzincan'daki hain pusuda şehit düşen jandarma er Murat Atsen'i uğurluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, şehidin evine giderek ailesine başsağlığı dileklerini sundu. Baba Yılmaz Atsen ve yakınlarıyla görüşen Çelik, şehidin halası Saliha Arat ve anneannesi Bülbül Aktaş'ı teselli etmeye çalıştı. Bu sırada baba Yılmaz Atsen, Bakan Çelik'e, "Artık vazgeçsinler, bu vatanı kimse yıkamaz" dedi. 

Hala Saliha Arat ise, "Başka analar yanmasın, bizi taş ettiler" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Vali Şahabettin Harput da evin önünde söz alıp ülkenin birliğini bozmaya yönelik tuzakların her zaman olacağını belirterek, "Dün şehit verdiysek, yarın da verebiliriz. Bizim bayrağımız şehit kanlarıyla bu rengi aldı. Devletimiz güçlüdür. Bu tuzağı kuran zavallı caniler köşe bucak kaçarak ülkemize zarar vermeye çalışıyor. Kaçış yok, er geç bu devletin çelik bilekleri arasında eriyecekler ve mahkum olacaklar" dedi. 

Bakan Çelik ise, "Bizim gücümüz birliğimizdir. Hainleri sevindirmeyelim, birlik olalım" diye konuştu.

ŞEHİDİN SON KEZ EVİNE GETİRİLMESİ YÜREKLERİ DAĞLADI 

Şehidin arkadaşları, bayraklarla donatılan evin önünde dev bir Türk bayrağı ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek yürüyüş yaptı. Şehit Murat Atsen'in cenazesi evinin önüne getirildiğinde kalabalık cenazeyi karanfiller atarak alkışlarla karşıladı. Halası Saliha Arat ve yakınları, cenaze arabasının yanında fenalık geçirdi. Acılı hala, "Muratım, Sana vuran eller kırılsın. Böyle mi gidecektin? Sana nasıl kıydılar?" diye feryat etti. Şehidin ağlayarak feryat eden yakınları herkesi gözyaşlarına boğdu.
Duadan sonra cenazenin Ulucami'ye götürülmek üzere baba ocağından bir daha dönmemek üzere ayrılması sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Baba Yılmaz Atsen, gururlu olduğunu belirterek, "Çok üzgünüm ama gururluyum. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, seneye o da askere gidecek. Onlarda en ufak insaf varsa gelsinler erkekçe göğüs göğüse çarpışalım" dedi. 

Şehidin ablası Hülya Çavuş ise, "Allah'ım onu bizden daha çok sevmiş. Gururluyum, kardeşim şehit oldu. Annemi de küçük yaşta kaybettim. Vatan sağ olsun" diyerek acısını dile getirdi. 

Güçlükle ayakta duran üvey anne Hanife Atsen de, "İki Muratım daha var. Onu evlatlarımdan hiç ayırmadım. Genç yaşta aramızdan gitti. Vatan sağ olsun" diye konuştu. 

Aslen Samsunlu olan şehit Murat Atsen'in köyünden gelen Atayurt Köyü Muhtarı Şerif Ayrancı da evin önündeki kabalığa sabırlı olmalarını söyleyerek dua ettirdi. Mahalle, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla inlerken, şehit erin cenazesi Ulucami'de kılınacak namazın ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?