7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Faruk Çelik Bursa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye olarak biz bu krizden en az etkilenen bir ülke olacağız" dedi.

Bakan Çelik, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde partililerle bayramlaştı. Milletvekili Mehmet Tunçak, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Orhangazi'ye gelen Bakan Faruk Çelik, partililerle yemek yedikten sonra Orhangazi Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'ne geçti.

Burada dernek üyelerine ve partililere hitap eden Faruk Çelik, bütün vatandaşlar ve esnafta krizin rahatlıkla aşılacağı havasının hakim olduğunu belirterek, millet olarak krizin üstesinden gelineceğini söyledi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ"

Küresel krizin Amerika kaynaklı olduğunu belirten Çelik, "Başbakanımızın da söylediği gibi Türkiye olarak biz bu krizden en az etkilenen bir ülke olacağız. Buna inancımız tamdır" diye konuştu.

Bakan Çelik, sıkıntılı dönemde işçilerine maaş ödemekte zorlanan firmalara destek olmaya devam edeceklerini kaydederek, "Öncelikli prensibimiz uzun yıllardır şirketlerinde başarılı hizmetler veren işçilerin, bu zor dönemde firmalarından ayrılmamasıdır. Bu ortamda işçilerine maaş ödeme güçlüğü içerisinde olan firmalara desteklerimiz devam edecek. Bu zor dönemi devlet, iş veren, işçi el ele vererek atlatacağımıza inanıyoruz" dedi.

"Bu zor dönemi ancak el el ele vererek aşabiliriz. Herkesin birbirine destek vermesi gerekiyor" diyen Çelik, sendikalar, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve işçiyi birlik olmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?