7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Günay'dan yardım istedi

İznik'te iki sur arasında arsası olduğunu söyleyen ve devletin resmi tapusunu gösteren İbrahim Atkın isimli vatandaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan yardım istedi.

Arsasını kullanmak istediğini belirten İbrahim Atkın, "İki sur arasındaki molozlar ve yıkıntılar benim 2279 metrekarelik arsamı işgal ediyor. Temizlenmesini istiyorum. Ben daha önce buradaki yetkililere de söyledim ancak kesin cevap alamadım. Eğer temizlenirse ben buraya zeytin ağacı dikmek istiyorum. Benim elimde devletin resmi tapusu var. Bütün arazi işgal altında. Kamulaştırın ya da temizleyin ki ben burayı kullanayım. Takas yaparsanız da memnun olurum. İlginize teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğru Günay ise, "Evet bunlar devletin resmi tapuları. Biz de molozları ve yıkıntıları temizlemeye çalışıyoruz. Ancak sizin orada tarım yapmanıza izin vermezler. Takas olma ihtimali var. Bunun için bakanlığımıza, 'Benim şurada, şu kadarlık arazim var. Kullanmak istiyorum' diye müracaatta bulunun. Dediğim gibi, orası temizlense bile sizin tarım yapmanıza izin vermezler" diye konuştu.

Bakan Günay'ın ilgisinden memnun olan İbrahim Atkın, teşekkür ederek yanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 11:51:44
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 11:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?