7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bakan Tüzmen'in Bursa temasları

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin her alanda gelişme gösterdiğini belirterek, ihracat hamlelerinin yapıldığı bu dönemde Bursa'ya büyük önem verdiklerini belirtti. 

Bursa temasları kapsamında ilk olarak Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Bakan Tüzmen, ülke ihracatına önemli katkıda bulunan Bursa'nın ihracat hedefinin 10 milyar dolar olduğunu belirtti. Bursa'nın otomotiv sektörünün yanında diğer alanlarda da kendisini geliştirdiğini kaydeden Tüzmen, "Osmanlı ve otomotivin beşiği olan Bursa'ya ihracat hamlelerinin yapıldığı bu dönemde önem veriyoruz. Sanayi, üretim, ihracat ve turizmiyle Bursa'yı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi. 

Vali Harput da Bakan Tüzmen'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu sırada basın mensuplarının "CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki açık oturumu izlediniz mi?" sorusu üzerine Tüzmen, "Bizim daha önemli işlerimizi var. En önemli gündem ihracatın arttırılması" karşılığını verdi. 

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Tüzmen'e burada da Başkan Hikmet Şahin Bursa'da yapılan çalışmalar hakkında kısa bir birifing verdi. İhracat için önemli bir şehrin alt ve üst yapısının iyi olması gerektiğini belirten Bakan Tüzmen, "Bursa'nın da içinde bulunduğu bölgeden dünyanın ihracatı ve enerjisi geçiyor. Bursa her yönüyle dünyaya örnek olacak bir şehir" diye konuştu. 

Son olarak AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Tüzmen, "Bugün Bursa'da bir ilki başlattık. Bu imzaladığımız protokol ara eleman ihtiyacını giderecek. Otomotiv Bursa için çok önemli bir sektör. Dünyada şuan bir sıkıntı var ve bu herkesi etkiliyor. Biz ülke olarak ihracat hedefini aştık. AB ülkelerine yapılan ihracat geçen yıl yüzde 57 iken, bu yıl yüzde 50'ye düştü. Ama biz Asya, Afrika gibi farklı pazarlar bulduk" şeklinde konuştu. 

İl Başkanı Sedat Yalçın da, Bakan Tüzmen'e Bursa'da yapılan seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken, Teşvik Yasası'nı beklediğini kaydetti. 

Bakan Tüzmen'e Vali Harput, Başkan Şahin ve İl Başkanı Yalçın, ziyareti sırasında İznik çinisi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 23:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?